13o

До відома керівників та трудових колективів підприємств, установ та організацій Калуської міської територіальної громади «Колективний договір – модель соціальної злагоди на підприємстві»

  • 2022.02.03 14:50
    • Соціальна сфера
  • 562

Згідно Закону України «Про колективні договори і угоди», яким визначено правові засади розробки, укладення та  виконання колективних договорів і угод, колективний договір  укладається з метою регулювання виробничих, трудових і соціально-економічних відносин і узгодження інтересів працівників і роботодавців.

Колективні договори укладаються на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності і господарювання, які використовують найману працю і мають право юридичної особи.

Відповідно до ст.9 цього Закону, колективні договори реєструються місцевими органами державної виконавчої влади, в Калуській міській територіальній громаді повідомну реєстрацію колдоговорів, змін і доповнень до них, проводить управління соціального захисту населення Калуської міської ради (вул. Євшана,9,  каб. 211, тел.5-22-13).

Так, відповідно до ст.9 Закону України «Про колективні договори та угоди» та постанови Кабінету Міністрів України від 13.02.2013 р. № 115 ”Про порядок повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів” (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. № 768), у 2021 році управлінням соціального захисту населення Калуської міської ради:

  • проведено повідомну реєстрацію колективних договорів між адміністраціями та трудовими колективами:
    • ПНЗ «Кімната школяра» Калуської міської ради; ТзОВ «Оріон»; Архівний відділ Калуської міської ради; КЗ «Палац культури «Мінерал» Калуської міської ради; Калуська ДЮСШ «Сокіл»; Калуська міська державна лабораторія ВСЕ ДПСС; Калуська початкова школа № 11 Калуської міської ради; Кропивницька гімназія Калуської міської ради; КП «Державна студія «Калуське міське телебачення» Калуської міської ради; КП «Екоресурс» Калуської міської ради; КП «Управляюча компанія «Добродім»; Голинський ліцей Калуської міської ради; ДП «Прикарпатський військовий лісгосп»; Ріп’янський ліцей Калуської міської ради; Калуський ліцей № 7 Калуської міської ради; Калуський ліцей № 1 Калуської міської ради; ДП «Калуське лісове господарство»; Тужилівський ліцей Калуської міської ради; Калуський міський центр соціальних служб.
  • проведено повідомну реєстрацію змін, доповнень та додатків до колективних договорів:
    • ДП «Калуська Теплоелектроцентраль-Нова» (7 доповнень); ДВНЗ «Калуський політехнічний коледж»; ЗДО «Чебурашка» Калуської міської ради; Територіальний центр соціального обслуговування м. Калуша; Виконавчий комітет/відділ з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю/відділ організаційно-правової роботи/ земельний відділ/ відділ у справах архітектури та містобудівного кадастру Калуської міської ради; ТзОВ «Калушський трубний завод»; КНП «Калуська міська лікарня» Калуської міської ради; КП «Міський парк культури і відпочинку ім. Івана Франка» Калуської міської ради; ДНЗ (ясла-садок) «Журавлик» Калуської міської ради; КП « Екоресурс» Калуської міської ради.

Загалом, у 2021 році управлінням соціального захисту населення Калуської міської ради зареєстровано 19 колективних договорів та 16 змін і доповнень до колективних договорів.

Інформацію про проведену повідомну реєстрацію управлінням соціального захисту населення міської ради оприлюднюється (розміщується) на офіційному веб-сайті Калуської міської ради у розділі «Реєстр колективних договорів» за посиланням:

https://kalushcity.gov.ua– «Міська рада» - «Виконавчі підрозділи» - «Управління» -

«Управління соціального захисту населення» - «Реєстр колективних договорів»

або

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1n613TX8arR0x3oOoIyaN9cjk Q_vrdGFtKUeDqstXj00/edit#gid=246170628

Управління соціального захисту населення міської ради нагадує представникам сторін суб’єктів господарювання Калуської міської територіальної громади про обов’язковість переукладення своїх колективних договорів, термін дії яких уже закінчився.

Одночасно, звертаємо увагу на те, що після закінчення строку чинності, колективний договір продовжує діяти до того часу, поки сторони не укладуть новий або переглянуть чинний, якщо інше не передбачено договором. Закінчення строку дії колективного договору і не укладання нового тягне за собою автоматичне продовження дії «старого» колективного договору, але не на новий строк, а на період до укладення нового договору. А щоб колективний договір, термін якого закінчується, був продовжений на новий строк, сторонам необхідно укласти угоду щодо такого продовження з подальшим вчиненням відповідних дій. Таку можливість сторони можуть обумовити і в раніше укладеному колективному договорі.

За роз’ясненнями та консультаціями з питань укладення та реєстрації колективного договору, додатків чи змін до нього, просимо звертатися у відділ праці, пенсійного забезпечення та соціальних інспекторів управління соціального захисту населення Калуської міської ради: м. Калуш, вул. Євшана, 9,  каб. 211  та каб. 207,  тел. роб. (+3803472) 5-22-13

Інші новини