12o

До відома авторів громадських проектів та жителів громади, які їх підтримують!

  • 2021.08.30 15:58
    • Громада
  • 4057

На сайті «Громадський бюджет м.Калуш» (https://budget.e-dem.ua/2610400000) з 31 cерпня 2021 року відбуватиметься голосування за ідеї, метою яких є покращення населених пунктів нашої громади та добробуту їх жителів.

 Бюджет участі – це  демократичний процес, який надає можливість кожному жителю громади брати участь в розподілі коштів міського бюджету шляхом створення проєктів для покращення населених пунктів громади та голосування за них. Кожен мешканець визначає який проект наступного року буде пріоритетним.

Вибирай проєкт зі списку (не більше одного в кожній з категорій – мікро-, малий та великий проєкт) і голосуй за ті ідеї, які, на твою думку, є найпріоритетнішими для покращення громади. 

Номер

проєкту

 у системі

Назва і опис проекту

Бюджет

ПІБ автора

Великі проєкти – до 300000 грн.

1

«Веселка життя». Закупівля багатофункціонального пристрою для реабілітації MOTOmed letto2.

Проект першочергово розрахований для дітей з порушенням функції опорно-рухової та нервової систем.

300 000

Срібняк Марія Миколаївна

 

2

«SALINA: РЕНОВАЦІЯ історії у сучасність».

Проведення комплексних наукових досліджень та виготовлення ескізного проекту реставрації та пристосування цеху калійного комбінату з ратушею, охоронний №601, за адресою: вул.Чорновола,56.

300 000

Думенко Мар'яна Володимирівна

 

13

«Скверик Костянтини Малицької». Облаштування та облагородження території між будинками що по вул.Малицька 1 та 2, озеленення зони відпочинку для всіх жителів мікрорайону

299800

Хемич Олег Ігорович

 

17

«Хресна Дорога - молитовно-паломницька площа». Даний проєкт створюється для того, щоб Калущина мала свою молитовно-паломницьку площу в форматі Хресної дороги. Передумовою самої ідеї став факт, що наша територіальна громада багата на церкви, молитовні групи, катехитичні школи і молодіжні спільноти, а сакрального периметру даного типу у нас немає. Тобто, Хресна дорога повинна стати осередком духовного і туристичного життя цілої Калуської ОТГ.

299800

Ляхович Оксана Володимирівна

 

20

«СПОРТ БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ». Проведення щорічних змагань з настільного тенісу, бадмінтону, змагання на силові вправи таспортивно-розважальні естафети. Для цього необхідно облаштувати спортивно-розважальну зону з вуличними тренажерами на прибудинковійтериторії по вулиці Малицька, 2-3, це дає можливість створити умови для масового залучення населення району до регулярних занять фізичною культурою на свіжому повітрі та урізноманітнити своє дозвілля.

299997 

Соколовська Анастасія Олександрівна

 

21

«Сквер "Панський сад". Калуш - європейське місто, що прагне створити всі необхідні умови для комфортного та безпечного відпочинку її жителів у зеленій зоні. Мікрорайон Підгірки рахується багатонаселеним, але загальних зелених зон для відпочинку, де можна провести своє дозвілля немає. Сквер об’єднає людей для спільного відпочинку, спілкування, а також стане місцем де зможуть весело провести час діти й молодь, батьки з дітьми, підлітки, а старше покоління зробити вечірню прогулянку.

299446

Стефанів Леся Ігорівна

 

24

«Відновлення роботи стрілецького тиру на базі Калуського ліцею №10». Професійна орієнтація молоді до служби в Збройних Силах України та інших військових формуваннях визначених чинним законодавством. Ознайомлення з будовою та навчання учнів шкіл міста безпечному поводженню зі стрілецькою зброєю, сформувати у них практичні навики вмілого володіння нею. Тому відновлення роботи стрілецького тиру є необхідним для громади міста Калуша

299408

Когут Богдан Гаврилович

 

25

«Вільний мистецький простір «Співочий гай». - це створення унікальних можливостей та умов для проведення фестивалів, конкурсів, молодіжних акцій, дозвіллєвих заходів.

299800 

Терещенко Алла Феліксівна

 

27

«Технічне забезпечення для реалізації заходів «Free People Fest». Створення мобільного набору для реалізації івентів (пересувна платформа зі сценою та апаратурою для культурно-концертної діяльності).

300000

Лужний Валентин Віталійович

 

29

«Челендж: здорове харчування в калуські школи!». Проєкт, який формуватиме культуру здорового харчування в учнів Калуської МТГ. Щотижня протягом місяця заклади освіти отримуватимуть завдання: приготувати корисну страву, описати рецепт, роздати листівки по місту зі змістом про правильне харчування, проводити виховні заходи, тощо.

300000

Захарова Наталія Дмитрівна

 

38

«Молодіжний простір «PROмолодь». Молодь потребує спілкування,реалізації свого потенціалу, всебічного розвитку.Вона не цікавиться освітою, суспільним життям.Простір популяризуватиме молодіжний рух, пріоритети молодого покоління,всебічно розвиватиме,формуватиме навички лідерства, командної роботи, залучатиме до соціальних проектів.

296210

Багринівська Іванна Василівна

 

Малі проєкти – до 200000 грн.

6

«Екскурсія вихідного дня "Подорож в минуле". Після повернення воїна з зони АТО з метою налагодження стосунків бійців з родиною та дітьми існує потреба в проведенні спільного дозвілля сімей учасників бойових дій та спілкуванні з побратимами та їх сім`ями.

Організація поїздки в село Поляниця Яремчанської міської ради (парк динозаврів)

50 000

Закальницька Тетяна Петрівна

 

9

«Не пали - компостуй!». Закупівля контейнерів для компостування органічних відходів

195 608

Дзундза Людмила Ярославівна

10

«Калуське людвисарство: дзвони крізь віки». Створення експозиції дзвонів на території загальноосвітнього закладу із залученням краєзнавців, волонтерів, інших дослідників краю задля відновлення та збереження історико-культурної спадщини з дзвоноливарства (ліцею № 3)

200 000

Павлів Віктор Іванович

 

15

«Облаштування майбутнього "Скверу Військових Ветеранів". Облаштування майбутнього «Скверу Військових Ветеранів» (встановлення лавочок, смітників) має стати  візитівкою сучасного Калуша, де в майбутньому з’явиться монументальна скульптура учасникам бойових дій на території інших держав .

199360

Сорохтей Володимир Богданович

 

19

«Творимо добро разом». Фізична та психологічна реабілітація дітей з особливими потребами, яка направлена на оздоровлення та соціалізацію дітей.

200000 

Невкипіла Оксана Андріївна

31

«Тенісний корт». Встановлення сучасного тенісного корту на занедбаній території школи задля популяризації спорту серед школярів зокрема та містян загалом.

183702 

Бідонько Христина Олегівна

 

32

«Архітектурний конкурс "Реконструкція з комплексним благоустроєм площі Героїв". Площа Героїв наразі перебуває в занедбаному стані. Фасади будівель та пішохідне покриття потребують оновлення, а інженерні мережі - реконструкції (повної або часткової їх заміни). Історична частина міста потребує повернення їй минулої естетичної цінності та привабливості.

100000 

Семеняк Людмила Іванівна

 

33

«Сучасна вивіска, та Фотозона в с .Копанки». Покращення інфраструктури в селі Копанки

99852

Бунга Любов Миколаївна

37

«Влаштування благоустрою Символічної могили Січовим Стрільцям м-ну Підгірки» Неналежний стан споруд Символічної могили Січовим Стрільцям мікрорайону Підгірки. Символічна могила Січовим Стрільцям повинна мати естетичний вигляд оскільки є символом боротьби за незалежність , яка триває і сьогодні та одночасно є міським публічним простором.

137330

Буланчук Софія Орестівна

 

Мініпроєкти для сільських громад – до 150000 грн.

3

«Щасливі всі: великі і малі». Проєкт передбачає встановлення антивандальних вуличних тренажерів, які дадуть можливість тренуватися усім бажаючим

150 000

Фітяк Зеновія Василівна

 

4

«Простір інноваційних креацій у Пійлі». Облаштування скверу з встановленням фонтану, лавочок, ліхтарів, зелених насаджень. Все це розмістити по локаціях, які б дали змогу вільно спілкуватися і творчо розвиватися різним групам жителям громади, не перешкоджаючи одна одній.

149040

Поліщук Ольга Богданівна

 

5

«Реставрація пам’ятника воїнам, загиблим у Другій світовій війні». Реставрація і декомунізація пам’ятника загиблим односельчанам в роки Великої Вітчизняної війни і впорядкування прилеглої території (с.Кропивник)

150 000

Бреславська Надія Анатоліївна

 

7

«Очищення стічних і водовідвідних каналів в селі Сівка-Калуська». Проведення очистки водовідвідних та стічних каналів для убезпечення угідь від підтоплень дощовою водою або паводками

150 000

Луців Ольга Василівна

 

8

«Врятуємо річку Млинівку, захистимо себе від повені». Розчистка русла річки Млинівка.

Спочатку розчистити у доступних місцях, поглибити її, що дасть змогу уникнути підтоплення господарств сільських жителів.

150 000

Кецман Христина Степанівна

 

11

«Ліквідація стихійних сміттєзвалищ на території Боднарівського старостинського округу». Пропонується прибирання стихійних сміттєзвалищ, в основному вручну, та вивіз сміття малогабаритною технікою.

149 625

Старчевський Роман Іванович

 

12

«Безпека мешканців – запорука добробуту та розвитку громади (Голинський с.о.)». Облаштування пішохідної зони в центрі села з поліпшенням естетичного вигляду та благоустрою території.

149 953

Відливана Ірина Романівна

 

14

«Етно-зупинка - елемент сучасного мистецтва (с.Мостище)». Установлення автобусних зупинок.

Наповнення частин конструкції зупинки інформацією етно-характеру (а саме: на оцинкованому листі, що служить захистом від вітру і дощу, будуть закріплені збільшені старовинні фото людей, котрі жили на цій вулиці, це і є елемент сучасного мистецтва).

150 000

Тихоненко Оксана Ярославівна

 

16

«Сучасна бібліотека – хаб для активної сільської громади (Голинський с.о.)». Проєкт  надасть можливість повноцінного функціонування бібліотеки-хабу. Створення якомога комфортніших умов для користувачів,використовуючи нове технічне обладнання, надавши приміщенню сучасного вигляду та ефективніше й економніше використовувати енергоносії .

130 314

Жекало Любов Михайлівна

 

18

«Безпечне село». Враховуючи кількість злочинів, пошкодженого майна територіальної громади селища, які скоюються в громадських місцях, метою проекту є забезпечення громадського правопорядку на території селища, профілактики злочинності, боротьби з нею, охорони прав, свободи і законних інтересів громадян селища та посилення взаємодії з органами місцевого самоврядування у протидії всім формам злочинності в інтересах територіальної громади.

86353

Василів Анна Володимирівна

 

22

«Здоров’я села». Проект передбачає проведення капітального ремонту фасаду та покрівлі фельдшерсько-акушерського пункту с. Бабин Зарічний. Проведення ремонту дасть можливість тривалого та комфортного надання медичної допомоги жителям даного округу.

140073

Бандура Тарас Михайлович

 

30

«Сучасний гурток робототехніки». Наше століття - століття високих технологій. Робототехніка, конструювання та програмування – це одні з пріоритетних напрямків розвитку у сучасному світі, з цими галузями будуть пов’язані професії майбутнього. Саме робототехніка - це унікальна можливість просто, цікаво і доступно вивчати складні речі. Також - це командна, творча і проектна робота, яка дозволяє розкрити та розвинути потенціал учнів. Але для більшості сімей сільської місцевості залишається актуальним питання вартості навчання дитини основам робототехніки та і самого розташування гуртка в місті Калуш чи Івано-Франківськ. В умовах карантинних обмежень шанси на відвідування таких гуртків зводяться до нуля. Створення безкоштовних гуртків на базі місцевої школи дозволить більш широко залучити дітей до навчання, незалежно від матеріального стану, зацікавити, мотивувати та відкрити їх творчий потенціал. Розвивати в учнів творчі здібності, які в подальшому будуть застосовані в різних наукових сферах.

150000

Богдан Іванна Іванівна

 

 

Строки голосування: з 31 cерпня до 20 вересня 2021 року

Оголошення проектів переможців: до 15 жовтня 2021 року

 З метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 рекомендовано мешканцям громади брати участь в голосуванні в онлайн режимі.

Інструкції з роз’ясненнями як і де можна проголосувати:

  1. Голосування на платформі «Громадський бюджет» https://budget.e-dem.ua/2610400000/competition/2409 :

https://youtu.be/BoOEGgfklMM;

 

  1. Також у вас буде можливість голосування через термінал та чат-бот Приватбанку. Як це працює:

- ТЕРМІНАЛ:

Для того, щоб проголосувати через термінал, потрібно авторизуватись за допомогою картки ПриватБанку (або номеру телефону, що прив’язаний до цієї картки), у списку сервісів знайти «Голосування за проекти міст», обрати бажаний проект і натиснути «Проголосувати».

 

- ЧАТ БОТ:

https://www.viber.com/voteforcitybot або https://t.me/VoteForCityBot  

У Вайбері:

https://www.viber.com/voteforcitybot    

За його допомогою можна голосувати за проєкти, а також ділитися проєктами.

У Телеграміhttps://t.me/VoteForCityBot   

Потрібно увійти в телеграм і зверху в рядку пошуку ввести @VoteForCityBot. Детальна інструкція в додатку.

  

 

Інші новини