5o

До уваги жителів громади! 19 жовтня з 10:00 по 16:00 год на базі КНП «Калуська міська лікарня Калуської міської ради» проводитимуться безкоштовні огляди жінок фахівцями онкохірургами (мамологами) Івано-Франківського онкоцентру

  • 2021.10.18 10:19
    • Охорона здоров'я
  • 695

Рак молочної залози (РМЗ) – одне з найпоширеніших онкологічних захворювань у жінок в усьому світі. 

   Сьогодні в Україні ця хвороба посідає перше місце в структурі онкозахворювань та смертності від раку у жінок. Рівень захворюваності на рак молочної залози має тенденцію до постійного зростання у всіх країнах-членах Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я (ВООЗ). Україна – не є винятком і за останні 20 років кількість випадків захворювання на РМЗ зросла у 2,8 разів.

   Захворіти на рак молочної залози може будь-яка жінка, однак у одних ризик виникнення пухлини низький, у інших — високий

   Регулярні обстеження - спосіб зберегти своє життя та здоров‘я.

   В межах акції «Рожевий жовтень – міжнародний місяць боротьби з раком молочної залози» до Всесвітнього дня боротьби з раком молочної залози 19 жовтня з 10:00 по 16:00 год на базі КНП «Калуська міська лікарня Калуської міської ради» (м.Калуш, вул. Каракая, 25) проводитимуться безкоштовні огляди жінок фахівцями онкохірургами (мамологами)  Івано-Франківського онкоцентру.

 Перелік лікарів, які консультуватимуть громадянок:

 - Андріїв Аліна Володимирівна - завідувачка відділення гормонзалежних пухлин КНП «ПКОЦ к.м.н., доцент кафедри онкології ІФНМУ.

- Стинський Юрій Володимирович - лікар вищої кваліфікаційної категорії за спеціальністю «Онкохірургія», мамолог відділення гормонзалежних пухлин КНП «ПКОЦ ІФ ОР».

- Голотюк Іван Сергійович - лікар-онкохірург мамолог відділення гормонзалежних пухлин КНП «ПКОЦ ІФ ОР», асистент кафедри онкології ІФНМУ.

Поставте себе на перше місце те виділіть годинку свого часу на огляд.

 

Інші новини