22o

До уваги власника самовільно встановленої рекламної конструкції на майдані Шептицького,9 в м. Калуші

  • 2024.05.24 15:19
    • Оголошення
    • Громада
    • Архітектура
  • 191

Засади рекламної діяльності в Україні, регулювання відносин, що виникають у процесі виробництва, розповсюдження та споживання реклами, встановлено Законом України "Про рекламу", "Типовими правилами розміщення зовнішньої реклами", затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2003 №2067 (далі - Типові правила) та Правилами розміщення зовнішньої реклами на території Калуської міської територіальної громади (далі Правила).

Відповідно до п.2 Типових правил спеціальні конструкції - тимчасові та стаціонарні рекламні засоби (світлові та несвітлові, наземні та неназемні (повітряні), плоскі та об'ємні стенди, щити, панно, транспаранти, троли, таблички, короби, механічні, динамічні, електронні табло, екрани, панелі, тумби, складні просторові конструкції, аеростати, повітряні кулі тощо), які використовуються для розміщення реклами.

Відповідно до п.1 ст.16 ЗУ «Про рекламу» зовнішня реклама - реклама, що розміщується на спеціальних тимчасових і стаціонарних конструкціях - рекламоносіях, розташованих на відкритій місцевості, а також на зовнішніх поверхнях будинків, споруд, на елементах вуличного обладнання, над проїжджою частиною вулиць і доріг.

Відповідно до п.1. ст.16  ЗУ «Про рекламу» розміщення зовнішньої реклами у населених пунктах проводиться на підставі дозволів, що надаються виконавчим органом міської ради, в порядку, встановленому цим органом на підставі типових правил, що затверджуються Кабінетом Міністрів України.

         Враховуючи вищевикладене, а також, керуючись вимогами підпунктів 8.4., 8.5. Правил, звертаємося з вимогою щодо усунення порушень Правил розміщення зовнішньої реклами на території Калуської міської територіальної громади, а саме оформити дозвіл на розміщення зовнішньої реклами (за наявності права власності на вказаний рекламний засіб) або здійснити її демонтаж до 07.06.2024 року.

Інші новини