6o

До уваги споживачів! Комунальне підприємство «Калуська енергетична Компанія» Калуської міської ради повідомляє, що з 01 листопада 2021року підприємство (виконавець) надає такі комунальні послуги: постачання теплової енергії, централізоване водопостачання і централізоване водовідведення.

  • 2021.11.02 13:06
    • Житлово - комунальне господарство
  • 2181
  1. Тарифи на послуги з централізованого водопостачання і централізованого водовідведення КП «Калуська енергетична Компанія», встановлені рішенням виконавчого комітету Калуської міської ради від 26.10.2021 року №293, вводяться в дію з 01 листопада 2021року для населення, бюджетних і інших споживачів:

з централізованого водопостачання – 13,30 грн. за 1 куб. м (з податком на додану вартість);

з централізованого водовідведення – 16,36 грн. за 1 куб. м (з податком на додану вартість).

 

Рішення «Про встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання і централізованого водовідведення комунальному підприємству «Калуська енергетична Компанія» Калуської міської ради на 2021-2022 роки» оприлюднено на сайті Калуської міської ради 26.10.2021року.

 

  1. Тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання та послугу з постачання теплової енергії КП «Калуська енергетична Компанія», встановлені рішенням виконавчого комітету Калуської міської ради від 26.10.2021 року №294, вводяться в дію з 01 листопада 2021року:

   Тарифи на послугу з постачання теплової енергії для кінцевих споживачів:

           2.1.    для потреб населення – 1810,74 грн/Гкал (з податком на додану вартість);

          2.2.  для потреб бюджетних установ – 4162,11 грн/Гкал (з податком на додану вартість);

          2.3.    для потреб інших споживачів (крім населення) –5637,49 грн/Гкал (з податком на додану вартість).

 

Рішення «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання та послугу з постачання теплової енергії комунальному підприємству «Калуська енергетична Компанія» Калуської міської ради» на опалювальний сезон 2021-2022рр.» оприлюднено на сайті Калуської міської ради 26.10.2021року.

    

      Законом України від 09.11.2017 №2189-VIII «Про житлово-комунальні послуги» ( з урахуванням змін, внесених Законом України від 03.12.2020 № 1060), Правилами надання послуг з постачання теплової енергії, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 № 830 та Правилами надання послуг з централізованого водопостачання і централізованого водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.07.2019 № 690, внесені зміни до організації взаємовідносин між споживачами та виконавцями комунальних послуг.

     При укладенні індивідуального договору споживачі комунальних послуг будуть сплачувати:

  • плату за послугу, що розраховується виходячи з розміру затверджених тарифів на відповідну комунальну послугу та обсягу спожитих комунальних послуг, визначеного відповідно до законодавства;
  • плату за абонентське обслуговування, яка не може перевищувати граничний розмір, визначений Кабінетом Міністрів України.

     Плата за абонентське обслуговування - платіж, який споживач сплачує виконавцю комунальної послуги за індивідуальним договором про надання комунальних послуг або за індивідуальним договором з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем про надання комунальних послуг, що включає витрати виконавця, пов’язані з укладенням договору про надання комунальної послуги, здійсненням розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами, нарахуванням та стягненням плати за спожиті комунальні послуги, обслуговуванням та заміною вузлів комерційного обліку води і теплової енергії (у разі їх наявності у будівлі споживача), крім випадків, визначених цим Законом, а також за виконання  інших функцій, пов’язаних з обслуговуванням виконавцем абонентів за індивідуальними договорами (крім обслуговування та  поточного ремонту внутрішньобудинкових систем теплопостачання, водопостачання, водовідведення).

    КП «Калуська енергетична Компанія» плату за абонентське обслуговування в рахунках на оплату послуги з постачання теплової енергії, послуги з централізованого водопостачання і централізованого водовідведення буде виставляти як окремий платіж – «Плата за абонентське обслуговування» за кожним видом послуги. Підприємство самостійно розраховує розмір плати за абонентське обслуговування та затверджує внутрішнім наказом по підприємству.
    Плата за абонентське обслуговування для одного абонента не може перевищувати граничного розміру, розрахованого відповідно до постанови КМУ від 21.08.2019р. № 808 «Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента для комунальних послуг, що надаються споживачам за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг або за індивідуальними договорами з обслуговуваннм внутрішньобудинкових систем про надання комунальних послуг».

    Граничний розмір плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента для комунальної послуги станом на 01.11.2021 р. складає 33,74 грн. (з ПДВ) і залежить від зміни прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць (з 01.07.2021 прожитковий мінімум - 2294 грн.).

      Під абонентом слід розуміти споживача відповідної комунальної послуги (самостійні об’єкти нерухомого майна якого розташовані за однією поштовою адресою), з яким виконавець уклав індивідуальний договір про надання комунальних послуг або індивідуальний договір з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем про надання комунальних послуг.

      Отже, плата за абонентське обслуговування є складовою частиною індивідуального договору про надання комунальних послуг з постачання теплової енергії, централізованого водопостачання і централізованого водовідведення та відповідно істотною умовою такого договору. 

 

Плата за абонентське обслуговування на одного абонента  в місяць для комунальних послуг, що надаються споживачам КП «Калуська енергетична Компанія», становить:

  • послуга з постачання теплової енергії 30,70 грн. з ПДВ;
  • послуга з централізованого водопостачання 7,66 грн. з ПДВ;
  • послуга з централізованого водовідведення 8,50 грн. з ПДВ.

Важливо! На абонентську плату надається державна субсидія.

Інші новини