18o

До уваги споживачів! Комунальне підприємство «Калуська енергетична Компанія» Калуської міської ради доводить до відома інформацію про намір встановити тарифи на теплову енергію її виробництво, транспортування та постачання, а також на послуги з постачання теплової енергії

  • 2021.08.25 14:21
    • Громада
  • 997

        Відповідно до наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 р. № 130 «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності», з метою одержання зауважень і пропозицій фізичних і юридичних осіб, їх об’єднань, комунальне підприємство «Калуська енергетична Компанія»  Калуської міської ради інформує про намір встановити тарифи на теплову енергію її виробництво, транспортування, постачання та послуги з постачання теплової енергії для розрахунків зі споживачами категорій «населення», «бюджетні установи», «інші споживачі».    

     Комунальне підприємство «Калуська енергетична Компанія» Калуської міської ради створено з метою надання послуг з централізованого водо-, теплопостачання  та централізованого водовідведення. Для КП «Калуська енергетична Компанія» тарифи на теплову енергію її виробництво, транспортування та постачання, а також на послуги з постачання теплової енергії пропонуються для встановлення вперше. КП «Калуська енергетична Компанія» планує надання послуг з постачання теплової енергії в опалювальному сезоні 2021/2022рр.

    Метою встановлення тарифів на теплову енергію її виробництво, транспортування та постачання, а також на послуги з постачання теплової енергії є забезпечення відшкодування всіх економічно обґрунтованих витрат цих послуг.

    Тарифи сформовано відповідно до Порядку формування тарифів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 №869 ( в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 03 квітня 2019р. №291) «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» на підставі річного плану виробництва, транспортування і постачання теплової енергії з урахуванням планованих економічно-обгрунтованих витрат і планованого прибутку.

       Основні фактори, які вплинули на величину тарифів на теплову енергію її виробництво, транспортування та постачання, а також на послуги з постачання теплової енергії за категоріями споживачів:

  1. Обсяги реалізації – річний план розрахований відповідно до вимог державних та галузевих нормативів витрат і втрат теплової енергії.
  2. Паливо (природний газ). Планування витрат на придбання природного газу для виробництва теплової енергії з метою включення їх до тарифів здійснюється виходячи із ціни природного газу з ПДВ 7420 грн/тис.м.куб для населення та 15070 грн/тис.м.куб для бюджетних та інших споживачів. Загальна вартість природного газу з врахуванням транспортування та розподілу 9716,99грн./тис. м. куб для населення, а для бюджетних та інших споживачів 17366,99грн./тис. м. куб.
  3. Електроенергія на технологічні потреби. В проєкті тарифів врахована ціна на електроенергію 3,704068грн. /кВт*год (без ПДВ)  Ураховані обсяги споживання електричної енергії відповідають обсягам, відповідно до норм питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів затверджених на 2021рік.
  4. Оплата праці і єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працівників. В проєкт тарифів включений фонд оплати праці відповідно до штатного розпису підприємства та з врахуванням положень Галузевої угоди між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Об’єднанням організацій роботодавців «Всеукраїнська конфедерація роботодавців житлово-комунальної галузі України» та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на 2017 – 2021 роки зі змінами і доповненнями. Прожитковий мінімум 2379грн. з 01 липня 2021року та 2481грн. з 01 грудня 2021року. Відповідно до Галузевої угоди встановлено мінімальну тарифну ставку робітника 1 розряду в розмірі не менше 180 відсотків прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Мінімальна зарплата 6000грн. в 2021році і з 01 грудня 2021року – 6500грн.
  5. Планований прибуток, що спрямовується на здійснення заходів інвестиційної програми, забезпечення обігових коштів та відшкодування витрат з податку на прибуток:

- на здійснення заходів інвестиційної програми  – 101,87 тис. грн.  на транспортування теплової енергії;

- обігові кошти за рахунок планованого прибутку у розмірі 1623,08тис. грн., що не перевищують 4% повної планованої собівартості.

Окремо слід зазначити, що питома вага витрат на паливо (природний газ) та електроенергію у структурі середньозваженого тарифу на теплову енергію складає 71%.

У результаті проведених розрахунків тарифи на теплову енергію без ПДВ становитимуть: для населення 2086,32грн/Гкал, бюджетних   установ 3185,74грн./Гкал та інших споживачів 3197,78грн/Гкал.

Послуга з постачання теплової енергії з врахуванням податку на додану вартість для населення 2503,58грн./Гкал, бюджетних установ 3822,89грн./Гкал та інших споживачів 3837,34грн./Гкал.

      Пропозиції та зауваження  від фізичних та юридичних осіб приймаються протягом 7 календарних днів з дня публікації цього повідомлення (до 01 вересня 2021 року) за адресою: 77300, м. Калуш,  вул. І. Франка, 1 Калуська міська рада, е-mail: kalush­_energy@ukr.net  kmrkontrol@gmail.com, довідки за телефоном 0504333255. 

   Звертаємо Вашу увагу, що пропозиції та зауваження щодо встановлення тарифів на теплову енергію, її транспортування, постачання та послуги з постачання теплової енергії повинні бути надані у зазначений вище термін  та супроводжуватись обґрунтуванням.

 Додатки:

1) Структура тарифів на теплову енергію  КП «Калуська енергетична Компанія» 

2) Річний план виробництва, транспортування та постачання теплової енергії

Інші новини