-1o

До уваги споживачів! Комунальне підприємство «Калуська енергетична Компанія» Калуської міської ради доводить до відома інформацію про намір встановити тарифи на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення

  • 2021.09.16 15:44
    • Громада
    • Житлово - комунальне господарство
  • 661

Відповідно до наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 р. № 130 «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності», з метою одержання зауважень і пропозицій фізичних і юридичних осіб, їх об’єднань, комунальне підприємство «Калуська енергетична Компанія»  Калуської міської ради  інформує про намір встановити тарифи на послуги з централізованого водопостачання  та централізованого водовідведення.

   Комунальне підприємство «Калуська енергетична Компанія» Калуської міської ради створене в розпорядчому порядку на базі  відокремленої частини комунальної власності за рішенням Калуської міської ради з метою надання послуг з централізованого водо-, теплопостачання  та централізованого водовідведення.  КП «Калуська енергетична Компанія» планує надання послуг з централізованого водопостачання і централізованого водовідведення  з 01 жовтня 2021р.

  • Для забезпечення відшкодування всіх економічно – обгрунтованих витрат, пов’язаних з наданням послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення КП «Калуська енергетична Компанія»   пропонує для встановлення тарифи на послуги з централізованого водопостачання і централізованого водовідведення, що  розраховані відповідно до Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 №869 ( в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 03 квітня 2019р. №291) «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги». КП «Калуська енергетична Компанія» пропонує для встановлення   тарифи на централізоване водопостачання  та централізоване водовідведення вперше.
  • Тарифи сформовано відповідно до річних планів господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення з урахуванням планованих економічно-обгрунтованих витрат і планованого прибутку.
  • Основні фактори, які вплинули на розмір тарифів:
  • - обсяг реалізації, визначений річним планом ліцензованої діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення, погоджений міським головою м.Калуша. Річний план розрахований відповідно до індивідуальних технологічних нормативів використання питної води, затверджених виконкомом Калуської міської ради.
  • - витрати на очищення стічних вод ТОВ «Карпатнафтохім» за ціною 2,56грн./куб.м,без ПДВ, відповідно до рішення міськвиконкому від 23.10.2018 року №230;

-    витрати електричної енергії. В проєкті тарифів врахована  ціна на електроенергію 3,704068грн. /кВт*год (без ПДВ)  Ураховані обсяги споживання електричної енергії відповідають обсягам, відповідно до норм питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів затверджених на 2021рік;

      - витрати на оплату праці та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування працівників. В проєкт тарифів включений фонд оплати праці, з врахуванням положень Галузевої угоди між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Об’єднанням організацій роботодавців «Всеукраїнська конфедерація роботодавців житлово-комунальної галузі України» та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на 2017 – 2021 роки зі змінами і доповненнями. Прожитковий мінімум 2379грн. з 01 липня 2021року та 2481грн. з 01 грудня 2021року. Відповідно до Галузевої угоди встановлено мінімальну тарифну ставку робітника 1 розряду в розмірі не менше 180 відсотків прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Мінімальна зарплата 6000грн. в 2021році і з 01 грудня 2021року –  6500грн.

- планований прибуток, що спрямовується на здійснення заходів інвестиційної програми, забезпечення обігових коштів та відшкодування витрат з податку на прибуток:

- на здійснення заходів інвестиційної програми:

85,65 тис. грн. з централізованого водопостачання;

79,03 тис. грн. з централізованого водовідведення.

- обігові кошти за рахунок планованого прибутку у розмірі, що не перевищують 4% повної планованої собівартості:

845,0 тис. грн. з централізованого водопостачання;

1201,0 тис. грн. з централізованого водовідведення.

   Питома вага планованого прибутку у структурі середньозваженого тарифу на централізоване водопостачання і централізоване водовідведення складає 5%.

        Пропонуються для встановлення такі тарифи на послуги з врахуванням податку на додану вартість:

  • централізованого водопостачання – 11,38 грн за 1м³;
  • централізованого водовідведення – 21,54 грн за 1м³ .

       Послуга централізованого водопостачання і централізованого водовідведення           

       разом – 32,92 грн за 1м³ .

       Пропозиції та зауваження  від фізичних та юридичних осіб приймаються протягом 7 календарних днів з дня публікації цього повідомлення за адресою:

77300, м. Калуш,  вул. І. Франка, 1 Калуська міська рада,   

е-mail:   kalush­_energy@ukr.net;  kmrkontrol@gmail.com, довідки за телефоном 0504333255. 

            Звертаємо Вашу увагу, що пропозиції та зауваження щодо встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізоване водовідведення повинні бути надані у зазначений вище термін  та супроводжуватись обґрунтуванням.

Приєднані файли

Інші новини