23o

До уваги осіб, які звільняються з військової служби, з числа ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України!

  • 2023.05.29 11:45
    • Соціальна сфера
  • 278

    Постановою КМУ від 21.06.2017р. № 432 (із змінами)  затверджено Порядок  та умови забезпечення соціальної та професійної адаптації осіб, які звільняються або звільнені з військової служби, з числа ветеранів війни членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України та постраждалих учасників Революції Гідності.

Соціальна адаптація осіб здійснюється юридичними та фізичними особами, фізичними особами - підприємцями, включеними до розділу “Надавачі соціальних послуг” Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг, відповідно до державного стандарту соціальної адаптації, затвердженого Мінсоцполітики.

Професійна адаптація осіб здійснюється шляхом:

  • надання соціальних послуг у сфері зайнятості;
  • підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації за робітничою професією;
  • отримання іншої спеціальності на основі здобутого раніше ступеня (рівня) освіти, підвищення кваліфікації, проходження спеціалізації, у тому числі із скороченим строком навчання;
  • отримання другого (магістерського) рівня вищої освіти на основі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти з урахуванням їх навичок, умінь та побажань.

      Професійне навчання осіб здійснюється за денною, вечірньою (змінною), очно-заочною, дистанційною, екстернатною формою навчання, з відривом і без відриву від виробництва та за індивідуальними навчальними планами.

     Після успішного завершення повного курсу навчання за відповідними робочими навчальними планами та робочими навчальними (освітніми) програмами особи отримують документ державного зразка відповідно до законодавства.

Професійна адаптація організовується і здійснюється за рахунок коштів державного бюджету суб’єктами освітньої діяльності, що мають право в установленому законодавством порядку на здійснення адаптації.

Для отримання послуг з професійної адаптації необхідно звернутися до управління соціального захисту населення Калуської міської ради  за адресою вул.Євшана,9, м.Калуш, каб. № 104 із заявою, форма якої затверджена даною постановою.

До заяви додаються:

копія індивідуальної програми реабілітації (для осіб з інвалідністю внаслідок війни);

копія  посвідчення (засвідчена підписом особи).

       Для консультації щодо отримання професійного навчання рекомендуємо  звернутися до управління соціального захисту населення Калуської міської ради за адресою вул.Євшана,9, м.Калуш  або за номером телефону (03472)66944.

 

Інші новини