19o

До уваги мешканців Калуської міської територіальної громади!

  • 2022.08.26 10:18
    • Соціальна сфера
  • 266

Постановою Кабінету Міністрів України від 07.05.2022 року №591 внесено зміни до до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 23.09.2020 №859 і від 06.10.2021 №1040».

Даною постановою затверджено форми:

- заяв про згоду надавати срціальні послуги з догляду на професійній основі, про потребу в наданні соціальних послуг з догляду на професійній основі;

- договору про надання соціальних послуг з догляду на професійній основі;

- акта про наданні соціальних послуг з догляду на професійній основі.

  Фізична особа, яка виявила бажання надавати соціальні послуги з догляду на професійній основі, звертається за місцем проживання/перебування до управління соціального захисту населення Калуської міської ради із заявою в довільній формі до включення до переліку фізичних осіб, які надають соціальні послуги з догляду на професійній основі. Разом із заявою подаються необхідні копії документів. 

  Відповідно до заяви та відповідних документів управління соціального захисту населення Калуської міської ради надає направлення на навчання. Навчання здійснюється за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб, інших джерел, незаборонених законодавством.

Івано-Франківський обласний Центр соціальних служб планує проводити навчання фізичних осіб, які надаватимуть соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності.

  Навчання фізичних осіб основ догляду надання соціальних послуг на професійній основі здійснюється за Типовою програмою затвердженою Мінсоцполітики і передбачає теоретичну, практичну  підготовку та складення  іспиту.

  Після проходження навчання та/або складання іспиту, фізичні особи отримують довідку встановленого зразка.

  Пунктом 8 постанови КМУ від 01.06.2020 № 430 «Про затвердження порядку та перепідготовки фізичних осіб, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності» зазначено виключний перелік фізичних осіб, які можуть надавати послуги без проходження навчання, але склавши відповідний іспит з основ догляду.

  Після проходження навчання/перенавчання, протягом п’яти робочих днів, фізичні особи  надсилають до управління соціального захисту населення Калуської міської ради  копію довідки (встановленого зразка) про проходження навчання/перенавчання  про включення такої особи до переліку осіб.

  Особи, які потребують надання соціальних послуг з догляду на професійній основі, або їх законні представники, обирають фізичну особу, яка надає соціальні послуги з догляду на професійній основі з переліку таких осіб.

  Фізичні особи, які пройшли навчання, але не надавали послуг з догляду протягом трьох років з моменту його завершення, перед початком надання послуг повинні пройти повторне навчання або скласти іспит.

 Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на професійній основі, призначається на строк надання соціальних послуг з догляду на професійній основі, визначений у договорі, і  виплачується з дати укладання договору на підставі акта про надані соціальні послуги з догляду на професійній основі, за формою, затвердженою Мінсоцполітики. У разі неподання акта в установлений строк, виплата  компенсації припиняється.

За більш детальною інформацією можете звертатися до управління соціального захисту населення Калуської міської ради, за адресою: м.Калуш, вул.Євшана,9, каб. 111, довідки за телефоном 6-05-66, 5-21-55.

 

Інші новини