27o

До міського голови звернулися працівники очисних споруд «КАРПАТНАФТОХІМу». Люди б’ють на сполох

  • 2024.06.17 17:05
    • Новини
  • 93

Сьогодні, 17 червня, на прийом до міського голови Андрія Найди прийшли працівники очисних споруд ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ», які просто знаходяться у безвиході.
Нагадаємо, з жовтня 2023 працівники не отримують належним чином заробітну плату.
– Якщо питання з електропостачанням на підприємство вдалося тимчасово владнати, то проблема з кадрами стала критичною, – констатує А. Найда. – Ще з кінця минулого року я наголошував на тому, що необхідно негайно знаходити шляхи вирішення ситуації щодо виплати працівникам заробітної плати, інакше – кадрового голоду нам не минути. Чули мене чи ні, але на сьогодні вже маємо негативні наслідки.
Ініціативна група у складі працівників очисних споруд звернулися із заявою про те, що вони планують масово звільнятися. І тут постає величезна загроза, адже громада може просто залишитися без водовідведення, що призведе до зупинки водопостачання. Працівники зазначають, що з кожним днем працювати все важче й важче, бо звільняються люди, які відповідали за найважливіші ділянки. Зараз в одній зміні налічується близько 4 людей. У часі сильних опадів ледве вдається підтримувати роботу очисних споруд.
– Від самого початку ми ініціювали вирішення проблем із ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» і далі – підтримуватимемо працівників як можемо, – продовжує А. Найда. – Тому найближчим часом ми знову організуємо засідання комісії ТЕБ та НС та виноситимемо це питання на розгляд органів обласної та державної влади, оскільки самотужки владнати ситуацію органам місцевого самоврядування не під силу. Ми намагаємося стабілізувати ситуацію, але цього, на жаль, недостатньо.
До слова, КП «Калуська енергетична компанія» поступово виплачує заборговані кошти підприємству за очистку стоків. Наразі борг становить орієнтовно до 20 млн грн. Проте «Карпатнафтохім» за даними фінансового управління має борг перед містом близько 70 млн грн.
– У такій ситуації важлива взаємопідтримка. Минулого тижня ми з місцевого бюджету виділили 1 млн грн на «Карпатнафтохім», але, на жаль, цих коштів бракує для того, щоб всі працівники мали зарплату, – розповідає міський голова. – Люди отримали по 500-600 грн. Тож не дивно, що вони зараз у відчаї. Кожен має сім’ю, яку потрібно годувати. Сподіваємося, що знайдеться шлях до вирішення цієї проблеми. Знаємо, що підприємство вже має нового співвласника, який обіцяє запустити виробництво й виплатити борги. Важливо, щоб ці заходи пройшли якомога оперативніше, аби не допустити критичної ситуації.

Інші новини