10o

Днями діагностичне відділення Калуської ЦРЛ оновилося новітнім експерт класу обладнанням – за кошти бюджету громади придбали відеоендоскопічну систему OLYMPUS 180 серії

  • 2022.10.18 16:51
    • Охорона здоров'я
  • 388

   Ця система забезпечена надзвичайно високою якістю зображення, поліпшеною оптикою, розширеною сумісністю та оновленою ергономічністю. За допомогою цього обладнання наші ендоскопісти матимуть можливість проводити дослідження і лікування верхніх та нижніх відділень кишково-шлункового тракту за найвищими стандартами.
   На закупівлю нового відеоендоскопа з бюджету громади міська рада направила 1,850 мільйона гривень. Сума значна, але це обладнання є дуже і дуже затребуваним, тим паче, що значний перелік ендоскопічних досліджень входить у пакет медичних послуг від НСЗУ, тобто – за електронним направленням від сімейного лікаря є безоплатними для пацієнтів. Тому міська рада, виділивши такі кошти, ще раз підтвердила пріоритетність в нашій громаді галузі охорони здоров’я.
   А тим часом, як розповідає завідувач діагностичного відділення Богдан Токарчук, за перші дні роботи з новим обладнанням вже вдалось продіагностувати 20 пацієнтів. Всі залишились задоволеними, бо процедура, проведена придбаним відеоендоскопом комфортна, ефективна і абсолютно безболісна, бо застосовується ще й медичний сон.

Інші новини