11o

ДЛЯ ШКОЛЯРІВ З ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВІДБУЛОСЯ ПОТУЖНЕ ДІЙСТВО, ОРГАНІЗОВАНЕ ГО «ЦЕНТР ОСВІТНІХ РЕФОРМ «НАШІ ДІТИ»

  • 2024.04.19 09:47
    • Освіта
    • Дозвілля
  • 67

Вчора, 18 квітня, у Тисменицькому ліцеї відбувся форум «Стаємо сильнішими разом. Ефективні моделі управління в умовах воєнного стану» за участі очільників громад, керівників відділів освіти та педагогів Івано-Франківської області, який організовувався ГО «ЦЕНТР ОСВІТНІХ РЕФОРМ «НАШІ ДІТИ», за підтримки Тисменицької міської ради.
Міський голова Калуша Андрій Найда разом із начальницею управління освіти КМР Іриною Люклян та директоркою Калуського ліцею № 6 Вірою Притуляк також взяли участь у заході.
Але все ж головними гостями форуму були діти. У рамках програми, за участі школярів 4-х класів закладів освіти Івано-Франківської області пройшов турнір «Всеукраїнські шкільні ліги QUIZ Діти». Учнівські команди з 18 громад проявляли активність, спритність та ерудованість, відповідаючи на низку різноманітних запитань, що насамперед стосувалися нашої історичної, культурної спадщини.
Калуську громаду представляла команда «ІКС – ІНТЕЛЕКТУАЛЬНІ КАЛУСЬКІ СМІЛИВЦІ» - четвертокласники ліцею №6. Кожна команда наполегливо йшла до поставленої цілі – перемоги! А результат задовільнив кожного – чемпіонами стали всі, без винятку. Адже найголовніше на сьогодні – єдність!
Професійні ведучі з «Ліги Сміху» Олександр Теренчук, Володимир Черняк, Артем Мартиросян підсили атмосферу драйву та позитиву.
– Привітавши юних ерудитів з перемогою, ми з колегами та освітянами обговорили важливість впровадження новацій в освітнє середовище, – зауважив Андрій Найда. – Іти в ногу з часом, шукати нові можливості для зацікавлення школярів до навчання – на сьогодні є запорукою успішного освітнього процесу. До того ж, наші діти зараз змушені проживати надскладні емоційні коливання, що викликані підступними діями агресора. Кожен навчальний заклад впродовж крайніх років зустрівся з дистанційним навчанням, що негативно впливає на соціалізацію дітей. Повітряні тривоги, навчання в укриттях – все це несе небезпечні наслідки для здобувачів освіти. Хтось може самотужки справлятися зі своїм емоційним станом, комусь вистачає підтримки батьків, педагогів, але є й ті дітки, які потребують більшої уваги. Тож на сьогодні першочерговим завдання кожного педагогічного колективу є створення таких умов, щоб діти почували себе у безпеці, щоб їм було цікаво відвідувати навчальні заняття. І не можна забувати про те, що сучасні діти прагнуть інновацій, адже зростають у часі, коли без цього вже ніяк.

ГО «ЦЕНТР ОСВІТНІХ РЕФОРМ «НАШІ ДІТИ» спрямовує свої зусилля саме на те, щоб відкривати для освітян нові можливості. Вони напрацювали ряд надважливих кейсів, які зараз надзвичайно актуальні та залюбки діляться цими напрацюваннями з громадами по всій Україні. Калуська міська рада співпрацює з ними вже понад 3 роки. Їх проекти про розвиток, вдосконалення освітнього процесу, про те, щоб дарувати дітям лише позитив, натхнення та зацікавленість до навчання.

– Щиро вдячний голові ГО «ЦЕНТР ОСВІТНІХ РЕФОРМ «НАШІ ДІТИ» Ларисі Почачун, координаторці Аліні Сизоненко та всій команді цих надзвичайно професійних, активних та креативних людей за співпрацю, яка надзвичайно важлива для наших дітей, – підсумував Андрій Найда. – Окрема подяка колегам та голові Тисменецької громади Тетяні Градюк за теплий прийом.

Інші новини