9o

Для родин полеглих Героїв із Калуської громади влаштувати паломницьку мандрівку

  • 2024.04.25 11:40
    • Для військовослужбовців та їхніх сімей
  • 66

24 квітня для родин загиблих Героїв організували паломницьку поїздку до монастиря Благовіщення Богородиці Православної Церкви України, що у селі Голинь.

Паломників приязно зустрів владика Данило, який підтримав теплим словом зболілі серця родин Героїв та відслужив панахиду за померлими.

Поїздка відбулась за підтримки міського голови Андрія Найди у рамках соціального проєкту «Ми поряд!», міської програми соціально-психологічної підтримки родин учасників АТО/ООС, внутрішньо переміщених осіб та сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах на 2022-2024 роки. Проєкт реалізовують працівники Калуського міського центру соціальних служб.

«Для учасників поїздки ця святиня була відкриттям та приємним прихистком для душі. Бесіди на духовні теми завжди знаходять своє місце у передвеликодній час. Говорили про страждання та пошуки сил, про ментальне здоров'я нації та патріотичне виховання», – зазначають організатори мандрівки.

До слова, це вже друга поїздка для родин загиблих Героїв у святі місця. Раніше була організована паломницька поїздка до Свято-Михайлівського чоловічого монастиря, що у селі Підмихайля.

Нагадаємо, що зустрічі родин полеглих Героїв із психологами центру соціальних служб відбуваються кожної середи у консультативному пункті «Ветеранському просторі». Там також надають всебічну допомогу ветеранам, демобілізованих за віком, станом здоров’я, а також для родин військовослужбовців. Пункт працює у робочі дні з 14:00 до 16:30, у п′ятницю – до 15:30.

Адреса: м. Калуш, вул. Сівецька, приміщення ГО «Спілка учасників АТО/ООС».

E-mail: veteranokalush@ukr.net

Телефон: (066) 131-86-98

Інші новини