25o

У Калуській територіальній первинній організації УТОС відбулася презентація унікальних творів мистецтва, адаптованих для людей з вадами зору

  • 2024.04.01 10:20
    • Громада
  • 101
Кандидатка мистецтвознавства, доцентка кафедри "Дизайну і теорії мистецтва" ПНУ імені В. Стефаника Надія Бабій разом зі своєю колегою-науковицею Іриною Чмелик представили присутнім надзвичайні експонати у об'ємному та рельєфному форматах.
Ці роботи дають змогу незрячим доторкнутися до шедеврів світового та Українського мистецтва. Вони передають атмосферу творів не лише орнаментами, а й відчуттями тиснення крапками, лініями, гладкістю та шорсткістю, які можна відчути пальцями та зрозуміти дух твору.
Присутні високо оцінили проведену роботу та запропонували ідеї для подальшого вдосконалення експонатів. Люди з вадами зору із задоволенням оглядали твори й залишили гарні враження від заходу.
Ця унікальна подія була ініційована Івано-Франківською обласною організацією УТОС за технічної підтримки БФ "Вільний простір". Медіа-підтримку забезпечило видання "Вікна" м.Калуш.
Приємно бачити, як мистецтво стає доступним для всіх, долаючи будь-які перешкоди!
Інші новини