6o

Дитинство без насильства

  • 2023.11.28 14:36
    • Громада
    • Соціальна сфера
    • Запобігання та протидія домашньому насильству
  • 128

          28 листопада 2023 року, у рамках проведення щорічної Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства”, в Жіночій консультації СП “Пологовий будинок” КНП “Калуська ЦРЛ”, працівниками Калуського міського центру соціальних служб, у межах реалізації проекту СПІЛЬНО*, було проведено тематичне заняття з вагітними жінками на тему: “Мобілізація зусиль громади щодо ідентифікації та реагування  на випадки домашнього насильства під час війни”.

          В ході заняття майбутні матері мали змогу отримати вичерпну інформацію щодо загострення в наш час такої соціальної проблеми, як жорстоке поводження з дітьми з боку дорослих, дізнатися більше про поняття насильства, класифікацію, фактори ризику виникнення насильства у сім’ї та його психотравмуючий вплив на дитину, про роботу Мобільної бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства та / або насильства за ознакою статі та Денного центру соціально-психологічної допомоги  постраждалим від домашнього насильства та / або насильства за ознакою статі, які діють у Калуській міській територіальній громаді.

         На завершення, кожен з присутніх отримав підгузники (за підтримки Дитячого фонду Юнісеф) та інформаційні буклети з відповідними контактними установ, в які можна звертатися за додатковою інформацією у тому випадку,  коли особа сама стає жертвою, або свідком будь-яких проявів  насильства, а ще - цінні поради, як долати перешкоди у виховному процесі власного малюка, уникаючи фізичних методів покарання та застосування психологічного тиску на дитину (шляхом словесних образ, крику тощо), а також - розуміння того, що материнство - це чудовий дар привести у світ ще одну людину, однак і велика відповідальність виховати її справжньою особистістю і лише свідомий  підхід до материнства здатний забезпечити в подальшому гармонійний розвиток та здоров’я дитини.

         Запрошуємо всіх майбутніх матусь до участі у заняттях та активної СПІЛЬНОЇ взаємодії!

        Нагадуємо. що #Проєкт «СПІЛЬНО. Соціальні послуги»*, впроваджується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини, Партнерство “Кожній дитині”, СОС Дитячі Містечка Україна, ГО “Соціальна синергія”, Громадська організація “Дніпровська ліга соціальних працівників”, Громадська організація “всеукраїнська організація “Клас”

 

Інші новини