25o

Дитина – дзеркало родини

  • 2023.11.21 16:09
    • Соціальна сфера
  • 196

        Саме під такою назвою 21 листопада 2023 року, в рамках щотижневої роботи консультативного пункту Калуського міського центру соціальних служб в Жіночій консультації Пологового будинку “Калуської ЦРЛ”, у межах реалізації проєкту “СПІЛЬНО”, соціальним менеджером Василиною Кашівською проведено інтерактивну бесіду з вагітними жінками, приурочену Всесвітньому дню дитини.

         В ході заняття майбутні матері мали змогу розглянути актуальні питання щодо виховання дітей, поділитися власними переживаннями, обговорити, наскільки важливим є внутріутробний розвиток малюка. На сьогодні вчені довели, що маля, комфортно розмістившись в маминому животику, чудово чує, відчуває смаки, сприймає на дотик, бачить навколишній світ, посміхається, плаче, смокче пальчик і, навіть, корчить різні гримаски. Відомий український педагог Василь Сухомлинський писав, звертаючись до батьків: «Творення людини – найвище напруження всіх сил. Це і життєва мудрість, і майстерність, і мистецтво. Діти – не тільки і не стільки джерело радості, діти – це щастя, створене вашою працею. Дитина – це і дзеркало родини; в якій, як сонце у краплині відбивається моральний стан родинного середовища, тому важливо, щоб все у ньому було чистим та світлим і з любов’ю передавалось майбутньому поколінню». 

        Хочеться побажати всім жінкам, які готуються стати матір’ю  і  тим матерям, які вже виховують дітей – міцного здоров’я, сили і терпеливості у вихованні підростаючого покоління, відчути справжню РАДІСТЬ МАТЕРИНСТВА, бо це одне з найвищих та найвідповідальніших призначень жінки. Подарувати дитині життя - значить, перетерпівши біль народження - дати можливість жити ще одній людській особистості.

        На завершення заходу, вагітні жінки отримали підгузники для майбутніх немовлят, у рамках проекту «СПІЛЬНО. Соціальні послуги»*, який впроваджується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини, Партнерство “Кожній дитині”, СОС Дитячі Містечка Україна, ГО “Соціальна синергія”, Громадська організація “Дніпровська ліга соціальних працівників”, Громадська організація “всеукраїнська організація “Клас”.

Інші новини