19o

Синергія сердець

  • 2022.08.03 17:08
    • Соціальна сфера
  • 345
"Добродія Калуська" - реабілітаційний комунальний центр реабілітації дітей з інвалідністю, який вже 11 років працює в нашій громаді. І, як показує досвід, його заснування було дуже доброю ідеєю, адже він став мало не другою домівкою для дітей та молоді з обмеженими можливостями.
????Понад 60 вихованців тут мають можливість отримати найрізноманітніші реабілітаційні послуги: психологічні, соціально-педагогічні, логопедичні, фізкультурні, оздоровчі. Для цього в приміщенні облаштовано різноманітні функціональні простори: сенсорна кімната, кабінет психолога, зали для лікувальної фізкультури, масажу, кімнати-майстерні та навіть змодельована кухня, де привітають своїм підопічним нескладні кулінарні навички.
І всім цим з особливим родинним теплом опікуються досвідчені фахівці «Добродії Калуської» - люди ❤з великими серцями.
⚠️Директор закладу Ігор Дидич каже, що в планах є ще втілення багатьох цікавих ідей для розвитку напрямків реабілітації дітей з інвалідністю. І якби ж не війна, то частину з них вже би вдалось і реалізувати. Додаткові площі, які виділені міською владою з цією метою, думали в цьому році приводити до ладу. Навіть кошти в бюджеті громади на це передбачалися. Однак, доводиться з цим трохи зачекати, бо законодавство воєнного стану забороняє здійснювати фінансування капітальних ремонтів.
⏰Але час і сам підказав, як з користю можна використовувати поки не відремонтовані площі. Справа у тім, що по-сусідству з «Добродією Калуською» оселилися ГО "Чисті серця Калуш" , які організували величезний волонтерський центр для допомоги ВПО, ЗСУ та й людям, які з різних обставин потрапляють в біду. От і???? прийняли спільне рішення - в приміщеннях, які не використовувалися, обладнати склади для гуманітарної допомоги, яку привозили і привозять до сьогодні звідусіль. Правда, «Чистим серцям» довелось попрацювати - вони вивезли не одну вантажівку різного непотребу, яке накопичилось там роками.
❗В результаті - робота закипіла за всіма напрямками. Своїми силами ГО вже навіть почала ремонтувати окремі приміщення, міняти вікна…
????Ще плюс для реабілітаційного центру від сусідства з «Чистими серцями» - прилегла територія, яку добродіівці використовують для різноманітних заходів з дітьми, завдяки праці громадських активістів поступово набуває охайного і прибраного вигляду (навіть сьогодні розчищали від чагарників майданчик позаду приміщення).
А ще працівники «Добродії Калуської», кажуть, що вони задоволені партнерством з «Чистими серцями», бо завжди відчувають їхню підтримку в інших повсякденних справах.
????Ось така синергія людських сердець - чистих і великих - здатна генерувати добро і конструктив у всьому.
Впевнений, що з настанням мирного життя, завданий імпульс співпраці небайдужих та активних людей проявлятиметься з новою й новою силою з користю для всієї громади.
Інші новини