15o

Діти військовослужбовців із Калуської громади повернулися з відпочинку у Румунії

  • 2023.07.10 19:15
    • Громада
    • Освіта
    • Культура
  • 183

Із 3 по 9 липня 25 юних калушан відпочивали у Румунії на запрошення керівників міста-побратима Сеїні. Із відпочинку привезли подарунок для громади, який приймав міський голова Калуша Андрій Найда.

Із містом Сеїні Калуш пов’язує тривала співпраця, найбільш яскравою віхою якої була участь у грантовому проєкті «Культура у відображенні»: паралельно проводили реконструкції мультикультурних центрів у Калуші і Сеїні. Тож, калушани мали нагоду побувати у румунському центрі, де для них організували заняття із вивчення румунської народної пісні і танцю.

Дітей вітала і пані мер Сеїні Габріела-Флоріка Турбуле. Вона частувала їх солодкими дарунками. Насичена відпочинкова програма включала відвідини відпочинкових комплексів, аквапарку, спортивні заняття. Особливо цінним є те, що діти мали можливість хоч кілька днів побути у спокійній атмосфері, вільній від страхів і повітряних тривог.

Окрім, власне, Сеїні, відвідали цікаві історичні місця. Мали екскурсію по регіону Марамуреш до музею етнографії, де мали майстер-клас із виготовлення глиняних виробів від місцевого майстра. Побували у найбільшій дерев’яній церкві Європи і відвідати «веселий» цвинтар.


До речі, це – не перша поїздка дітей наших захисників за кордон. У червні калушан із Калуша приймало польське місто Кендзежин-Козлє. Очікуємо і прибуття групи юних відпочивальників із міста Горліце.

Калуська громада щиро вдячна містам-побратимам за організацію чудового відпочинку для наших діток у мирній і гостинній атмосфері!

Інші новини