9o

У теплицях КП «Калушавтодор» зростає понад 30 тисяч рослин

  • 2024.01.26 11:11
    • Житлово - комунальне господарство
  • 88

  Навіть узимку не припиняє працювати дільниця з озеленення КП «Калушавтодор».

  Сьогодні, 26 січня, теплицю комунального підприємства, відвідав міський голова Андрій Найда. У парниках зростає майже 30 тисяч рослин: плектрантуси, фуксії, традисканції, троянди, хризантеми, плющі різних видів, геліотропсиси, діхондри, нейхери, барбариси, лапчатки, спіреї, різноманіття хвойників, платікодони, петунії, різносортні пеларгонії, аспарагуси. Тут комфортно і для вирощування рослин, і для роботи людей: власними силами приміщення перекрили полікарбонатом і частково утеплили. Зараз у теплиці триває сезон посівної. Постійно працюють три особи.

   Більшість із насіння, яке висаджують, зібрано власними силами у господарстві комунального підприємства. Облаштовані спеціальні дослідні ділянки, де висіюють і збирають насіння чистих сортів. Закуповують тільки унікальні види рослин. Вирощують не лише квіти, але і дерева. Наразі у теплиці зростає 3500 саджанців липи дрібнолистої, клена, дуба, горіха, модрини. У планах фахівців із озеленення освоїти прищеплення декоративних дерев.

   — Займатися цією справою може лише та людина, яка дуже її любить. Ми їм дуже вдячні за квітуче місто! — наголосив Андрій Найда. Як тільки дозволить погода, саджанці із теплиці пересмістять на клумби міста. Першими пересаджуватимуть маргаритки та бегонії. Працівники дільниці озеленення обіцяють: цього року вони, звично, не підведуть, і клуби тішитимуть мешканців громади розмаїттям рослин.

Інші новини