14o

Калуські фахівці з соціального захисту працювали на столичному форумі

  • 2023.11.24 15:29
    • Соціальна сфера
  • 136

Два дні, 22-23 листопада, у Києві тривав діалоговий форум із питань соціального захисту та соціального забезпечення.

Із присутніми спілкувалися посадовці профільних міністерств, Київської міської державної адміністрації, представники Асоціації міст України. 

Першого дня обговорювали актуальні питання, зокрема, і сфери діяльності, які набули ваги з початком повномасштабної війни: робота із внутрішньо переміщеними особами, ветеранами, військовослужбовцями та їхніми сім’ями. Учасники мали можливість звернути увагу на моменти у законодавстві, які, з огляду на їхній практичний досвід, вимагають доопрацювання чи уточнення.

Другий день відвели на вивчення роботи Центру комплексної підтримки учасників бойових дій «Київ Мілітарі Хаб».

Серед 30-и учасників форуму – і начальниця управління соціального захисту Калуської міської ради Любов Федоришин. 

- Дуже цікавий досвід столичних колег в організації підтримки ветеранів. Адже у Калуській громаді ми теж напрацьовуємо ефективний механізм для взаємодії із цією категорією населення. Масштаб проробленої роботи у столиці – дуже великий. Їм допомагає інформаційно-обчислювальний центр.

Однак, як і заплановано у нашій громаді, там розпочинали налагоджувати систему саме з опитування. Так дізнавались про основні напрямки, де ветерани потребують допомоги, — зазначила Любов Федоришин. — Цю тему ми обговорили із директором департаменту соціального захисту Міністерства у справах ветеранів України Русланом Приходьком. Пропозиції учасників форуму обіцяють передати на розгляд міністерства і надалі напрацьовувати законодавство для ефективного соціального захисту учасників бойових дій та членів їхніх сімей. 

Захід відбувся у рамках проєкту «Сприяння всебічному розвитку громад через аналітику, діалог та міжнародне співробітництво».

Інші новини