28o

Депутати затвердили Антикорупційну програму Калуської міської ради на період з 2024 до 2026 року

  • 2023.12.22 11:55
    • Громада
  • 356

Проект реалізується Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно з ПРООН в Україні, за фінансової підтримки урядів Японії та Німеччини.

   В рамках участі в пілотному проекті з оцінки стану антикорупційної системи та з метою впровадження в діяльність ради ефективних інструментів доброчесності, практик мінімізації/усунення корупційних ризиків при здійснення владних повноважень на території громади, Калуська міська рада прийняла Антикорупційну програму на 2024-2026 роки.

 Антикорупційною програмою Калуська міська рада проголошує, що її працівники, міський голова та депутати у своїй внутрішній діяльності, а також у правовідносинах із діловими партнерами, в тому числі органами державної влади, органами місцевого самоврядування керуються принципом «нульової толерантності» до будь-яких проявів корупції і вживатимуть всіх законних заходів щодо запобігання, виявлення та протидії корупції та пов’язаних з нею дій (практик).

   Заходи щодо запобігання, виявлення та усунення або мінімізації корупційних ризиків визначаються пріоритетними у діяльності органу місцевого самоврядування та обов’язковими для виконання посадовими особами Калуської міської ради, її виконавчих органів, у тому числі – міським головою, секретарем міської ради, першим заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради, заступниками міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради, керуючим справами виконавчого комітету міської ради, старостами старостинських округів, депутатами Калуської міської ради, членами виконавчого комітету Калуської міської ради, посадовими особами, комунальними підприємствами, установами, закладами, що належать до комунальної власності Калуської міської територіальної громади, які, в загальному розумінні, є цільовою групою Програми.

 Антикорупційна Програма застосовується в усіх сферах діяльності Калуської міської ради та її виконавчих органів, підпорядкованих підприємств, установ та організацій, у тому числі – у відносинах з органами державної влади, іншими органами місцевого самоврядування, юридичними та фізичними особами.

   Бенефіціарами Програми, які в довготривалій перспективі можуть отримати вигоду від її реалізації, є мешканці Калуської міської територіальної громади.

 Довідка

  На початку серпня Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України у співпраці із Програмою розвитку ООН в Україні визначило три громади — Луцьку, Хмельницьку і Калуську для участі у пілотному проєкті з оцінки стану антикорупційної системи. У межах проєкту мало бути проведено, зокрема, оцінку корупційних ризиків та розроблені чи оновлені антикорупційні програми територіальних громад. 

АНТИКОРУПЦІЙНА ПРОГРАМА КАЛУСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 

РЕЄСТР РИЗИКІВ

Інші новини