19o

Черговий «День здоров’я» відбувся у Калуші

  • 2023.11.01 10:15
    • Охорона здоров'я
  • 194

    З нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з інсультом та з метою профілактики неінфекційних та інфекційних захворювань у Калуші вкотре відбулась виїзна акція «День здоров’я», започаткована ДУ «Івано - Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

  Захід організований за ініціативи головного державного санітарного лікаря області Руслана САВЧУКА і здійснений працівниками Калуського районного відділу ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» (керівник Іван ЧАБАН) спільно з фахівцями медичної служби КНП «Калуський міський центр ПМСД Калуської міської ради» , КНП «Калуська міська лікарня Калуської міської ради».

  До участі в акції зголосилися 95 осіб (43 чоловіки та 52 жінки). Калушани мали можливість пройти обстеження й отримати фахові консультації лікарів-спеціалістів. Зокрема, у сімейного лікаря – 24 особи; кардіолога - 23 особи; ендокринолога – 18 осіб; дерматолога - 24 особи; невропатолога – 43 особи. Протягом акції проведено такі лабораторні та медичні обстеження: електрокардіограма – 23 особи (у 18 виявлено відхилення від норми); артеріальний тиск – 51 особа (у 34 понад норму); наявність глюкози у крові – 47 осіб (перевищення у 14); антропометрія (ріст, вага) – 75 осіб; дерматоскопія – 18 осіб (не відповідність у 6); визначено індекс маси тіла у 60 осіб (з них з відхиленням – 35); 20 особам було проведено тестування на ВІЛ/СНіД та гепатит B і С.

  В ході заходу працівники Калуського РВ ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» провели роз’яснювальну роботу з мешканцями громади щодо профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, важливості проведення профілактичних щеплень та здорового способу життя, а також - поінформували про причини, профілактику інсульту та алгоритм дій при перших його ознаках. Поширено інформаційні пам’ятки «29 жовтня - Всесвітній день боротьби з інсультом». Організатори акції «День здоров’я» вдячні за сприяння у її проведенні Калуському міському голові Андрієві НАЙДІ, КНП «Калуський МЦ ПМСД Калуської міської ради» (Михайло ГАВРИЛИШИН), КНП «Калуська міська лікарня Калуської міської ради» (Микола ГУДИМ), Відділу муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради (Михайло КОСТЕЛЬНИЙ), Калуському районному управлінню ДСНС України в Івано-Франківській області (Василь МИКИТИН).

  Окрему подяку висловлюють колегам - медикам за злагоджену колективнуроботу під час проведення Дня здоров’я. Усім доброго здоров’я!

Інші новини