10o

День пам'яті Героїв Крут

  • 2021.01.29 18:26
    • Культура
  • 427

Щороку 29 січня український народ вшановує День пам'яті Героїв Крут.  Саме цього дня у 1918 році біля поліського села Крути 300 юнаків-курсантів, а також студентів і київських гімназистів, які приєдналися до них, пішли на вірну смерть, рішуче виборюючи право українського народу жити у власній державі. Вони вступили в нерівний бій із добре озброєним супротивником, знаючи, що їх в рази менше, і полягли у кривавій битві.

Прикро, однак лише ця трагічна і водночас героїчна подія стала початком відліку нової епохи національного пробудження українців. Крути навічно залишаться у пам’яті нашого народу як приклад звитяги, як свідчення великого героїзму та незламної віри у перемогу над ворогом. Це – день надії і любові до своєї Вітчизни. День пам’яті Героїв Крут.

На знак вшанування 103-ої річниці бою під Крутами в КЗ «ПК Мінерал» відбулась театралізована композиція у постановці студентів-практикантів Калуського фахового коледжу культури і мистецтв та перегляд кінофільму Олексія Шапарєва «Крути 1918».

Інші новини