20o

У КАЛУШІ ВШАНУВАЛИ БОРЦІВ ЗА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ УКРАЇНИ

  • 2021.11.21 15:00
    • Культура
  • 430

21 листопада відзначаємо День Гідності та Свободи, який встановлений в Україні «з метою утвердження ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події початку XXI століття". Цього дня традиційно пригадують дві важливі події  - Помаранчеву революцію восени 2004 року та Революції Гідності у листопаді 2013 року - лютому 2014 року. 

  У Калуші біля пам’ятника Роману Шухевичу відбувся патріотичний захід «Ми гідні жити в мирі та свободі». Представники духовенства Калуської міської територіальної громади відправили панахиду та разом з присутніми на заході хвилиною пам’яті вшанували загиблих Героїв. До слова були запрошені міський голова Андрій Найда, народний депутат України - Едуард Прощук, депутат обласної ради - Оксана Тебешевська, комендант наметового містечка на майдані в Києві, боєць 72-ї механізованої бригади Іван Стратієнко.

  Представники влади та громадськості поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні, стенду з сторінки "Книги пам'яті" загиблих та зниклих безвісти в боях на сході України.  

Інші новини