1o

Декларування роздрібних цін!

  • 2022.04.26 10:29
    • Громада
    • Економіка
  • 377

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.04.2020 №341 «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення» із змінами (далі Постанова) запроваджено  державне регулювання цін шляхом декларування зміни роздрібних цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, лікарські засоби на товари протиепідемічного призначення.

 Постановою передбачається, що у разі збільшення цін на товари, що реалізуються таким об’єктом (закладом), порівняно з роздрібною ціною на дату набрання чинності даної постанови або  з попередньо задекларованою роздрібною ціною (крім випадків збільшення ціни внаслідок закінчення строку дії знижки або зменшення ціни) на 5% і більше, суб’єкти господарювання мають обов’язково її декларувати.

 Декларування роздрібних цін на товари здійснюватиметься в електронному вигляді шляхом подання відомостей із використанням кваліфікованого електронного підпису до Держпродспоживслужби через її офіційний сайт за покликанням: price.consumer.gov.ua.  Відомості заносяться автоматично до Реєстру роздрібних цін на товари. До даного Реєстру забезпечено вільний, цілодобовий і безоплатний доступ, де є фільтри за допомогою яких є можливість відстежити  зміни ціни на окремий товар по регіонах, датах та суб’єктах.

 Додатково повідомляємо, що з інформацією про ціни на такі товари  є можна ознайомитися на офіційному сайті Держпродспоживслужби за покликанням: https://declaration.consumer.gov.ua.

 

Управління економічного розвитку міста Калуської міської ради

 

 

Інші новини