20o

«ДЕ БИ НЕ БУЛИ – НЕ ЗАБУДУТЬ ДІМ»: 20 ЧЕРВНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БІЖЕНЦІВ

  • 2024.06.20 11:44
    • Актуально
  • 67

Страшно уявити, що одного ранку ти прокидаєшся, а твій світ вже зовсім інший. Дім охоплений полум’ям війни, скрізь паніка, а в повітрі витає страх. Тоді нічого не залишається, окрім того як втікати, рятуючи своє життя та життя своїх близьких.

На жаль, сьогодні це реальність мільйонів українців, які змушені були покинути свої домівки через війну. В один день вони стали біженцями, а їхня життєва історія сповнилась болю, втрат та надії.

Повномасштабне вторгнення окупанта 24 лютого 2022 року призвело до міграції тисяч українців по світу. Пригадуємо ті страшні перші дні, коли із кожного куточку лунали плач дітей, телефонні дзвінки та слова: «Що робити далі?», «Куди їхати?», «Де заночувати?»…

Дякуючи Богу – світ не без добрих людей. Українці, пройшовши випробування пошуку надійного місця для життя, знайшли притулок у багатьох країнах світу та більш безпечних громадах України. Калуська – теж стала тимчасовим домом для внутрішньо переміщених осіб, для підтримки яких ми робимо все можливе від самого початку.

Велика подяка нашим містам-побратимам Європи, які прийняли українців як рідних. Спасибі всьому цивілізованому світові, де проживають наші люди, за всебічну підтримку та безкорисливу допомогу.

Дякуємо всім біженцям за незламність та стійкість. Тримайтеся! Будьте сповнені віри, що наші Захисники відвоюють кожен населений пункт України, над яким невдовзі замайорить наш синьо-жовтий стяг. І ви зможете повернутися на свою Батьківшину. А всі ми разом докладатимемо максимум зусиль, щоб відбудувати нашу державу.

І надалі підтримка Калуської громади для внутрішньо переміщених осіб залишатиметься одним із пріоритетних напрямків нашої діяльності. Єднаємось у допомозі. Віримо у Перемогу!

Інші новини