9o

До відома  громадян  постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які віднесені до категорії 1!

  • 2021.02.23 14:35
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 419

Відповідно до постанови КМУ від 23.11.2016р № 854  «Деякі питання санаторно-курортного лікування та відпочинку громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» постраждалі особи забезпечуються   безоплатними санаторно-курортними путівками з терміном перебування 18 днів.

  Постраждалі особи, віднесені до категорії 1, мають право вільного вибору закладу відповідного профілю, а також, за бажанням, здійснення доплати за надання додаткових послуг за рахунок власних коштів у разі недостатності суми грошової допомоги для компенсації вартості путівки у вибраному закладі.

      Обраний санаторно-курортний заклад надає органу соціального захисту населення:

  • підтвердження про наявність у нього ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики за відповідним профілем захворювання;
  • гарантійний лист про згоду на оздоровлення громадянина, віднесеного до категорії 1 ( із зазначенням дати заїзду персонально для кожної особи) та про готовність укласти договір;
  • інформацію про умови проживання, харчування;
  • перелік процедур, що будуть надані громадянину за період санаторно-курортного лікування відповідно до медичних рекомендацій;
  • інформацію про вартість путівки.

Для взяття на облік для забезпечення путівкою  громадяни віднесені  до категорії І подають до управління соціального захисту населення Калуської міської ради :

 - заяву, про взяття на облік для отримання путівки за формою, затвердженою Мінсоцполітики;

- довідку для одержання путівки на санаторно-курортне лікування за формою 070/о;

- копію посвідчення громадянина, віднесеного до категорії 1;

- копію паспорта ( 1,2,11 ст.).

  Постраждалі від аварії на ЧАЕС, віднесені до категорії 1 забезпечуються путівками шляхом надання грошової допомоги відповідно до медичних показань з урахуванням пільг, передбачених законодавством для конкретної категорії осіб, у порядку черговості в межах бюджетних призначень, шляхом  укладання  трьох сторонньої угоди  між громадянином віднесеним до категорії 1, санаторно-курортним закладом та управлінням соціального захисту населення.

   За громадянами, віднесеними до категорії 1,  які перебувають на обліку, але не отримали путівки в поточному році, зберігається право на забезпечення путівкою шляхом надання грошової допомоги на наступний рік за умови поновлення медичної довідки 070/о, якщо строк дії попередньої закінчився.

   За бажанням громадянина, віднесеного до категорії 1  у разі відмови від отримання санаторно-курортного лікування виплачується грошова компенсація  у розмірі середньої вартості путівки  в Україні, що встановлюється  Кабінетом Міністрів України.

   Для виплати грошової компенсації громадянин подає заяву на отримання грошової компенсації замість путівки за формою, затвердженою Мінсоцполітики та  документи, зазначені в абзаці 4 цього роз’яснення.

    За додатковою інформацією просимо звертатись до управління соціального захисту населення Калуської міської ради , що знаходиться по вул. Євшана, 9 ,  кабінет 112, тел.6-05-66.

 

Інші новини