15o

Голиняни для Захисників виготовляють цукати з гарбуза за власним рецептом

  • 2023.10.17 13:34
    • Старостинські округи
  • 197

   Вже неодноразово ми розповідали про волонтерську діяльність жителів нашої громади, а сьогодні хочеться звернути увагу на чудову ініціативу голинської команди небайдужих людей.

  Осінь щедро обдаровує українську землю, яку мужньо обороняють наші Захисники, дарами природи. Голиняни використовують ці плоди з користю.

  Об’єднавшись – готують солодощі, не лише смачні, але й поживні, для Захисників. Цукати - саме те, що треба! Це вітамінний бум, до складу якого входять гарбузи і апельсини. Рецептом таких корисних смаколиків з громадою поділилася голинянка Галина Білецька. А масштаби налагодженого крафтового виробництва просто вражають. Мешканці активно зносять гарбузи до місцевої церкви, де церковні сестри й брати беруться до роботи. Перший етап – очистка, далі – готують сироп, тричі доводячи до кипіння в казані на 60 літрів. Такий казан дуже зручний, адже одночасно поміщає 30 кг гарбузів. Після процесу варіння сушать м’якоть, посипають крохмалем та пудрою, упаковують та відправляють Захисникам із голинської громади. Увесь процес відбувається на території церкви, кожен намагається всяко допомогти.

   До слова, вага найбільшого гарбуза, який принесли мешканці - 16 кг.

  Щира подяка голинянам за таку позитивну ініціативу, згуртованість та небайдужість, окрема подяка Іванові Мазурику за те, що він завжди перебуває в епіцентрі реалізації всіх хороших ідей!

   Дякуємо кожному, хто активно підтримує ЗСУ! Дякуємо нашим Захисникам за новий день! Разом до Перемоги!

Інші новини