32o

До Калуської ЦРЛ їде новий комп’ютерний томограф!

  • 2023.11.24 11:08
    • Актуально
    • Охорона здоров'я
  • 207

   У ході ранкового об’їзду міський голова Андрій Найда разом із заступницею Наталією Кінаш та керівництвом лікарні аналізували стан справ.

  Тривалий час однією із проблем медичного закладу була несправність комп’ютерного томографа, воно й не дивно, адже він був старим. На його ремонт потрібно було спрямувати більше 8 млн грн, разом із тим не було гарантії, що навіть після ремонту від функціонуватиме належним чином. Тож виділяти такі кошти було недоцільно. Натомість було прийнято рішення напрацювати відповідні механізми, щоб у закладі з’явився новий комп’ютерний томограф. На сьогодні завдяки народному депутату України Едуарду Прощуку, міністру охорони здоров’я Віктору Ляшку лікарня в очікуванні цього надважливого апарату, який вже прямує до нас із Америки.

  У медзакладі активно облаштовується приміщення й буде розміщений новий комп‘ютерний томограф General Electric (64 зрізовий). Вимоги для його встановлення – величезні. Зокрема, необхідно дотримуватися всіх норм рентген захисту, мають бути витримані норми площі, а також повинна бути забезпечена доставка джерела безперебійного живлення. У підвалі закладу це джерело вже розміщене, а саме приміщення повністю відповідає всім вимогам, доопрацьовуються ще деякі деталі. Тож всі ми в очікуванні поставки нового КТ!

  Принагідно оглянули й відділення реанімації, яке на сьогодні перебуває у незадовільному стані та потребує ремонту. Тож на пленарному засіданні КМР будемо ухвалювати рішення про виділення коштів на проведення тут ремонтних робіт, які будуть здійснюватися також спільно з співфінансуванням донорів.

  А ще оглянули котельню. Тут встановлений тепловий лічильник, за допомогою якого фіксується чіткий облік теплопостачання на лікарню. Варто зауважити, що у самому приміщенні ЦРЛ – тепло!

  "Загалом, ми завжди готові старатися для покращення стану Калуської центральної районної лікарні. Адже це місце порятунку, місце надії для наших мешканців", - зазначив міський голова.

Інші новини