26o

Цифровий освітній простір запрацював у Калуському ліцеї

  • 2024.01.31 14:00
    • Освіта
  • 175

   Цифровий освітній простір відкрили 31 січня у Калуському ліцеї №6.

  Завдяки міжнародним благодійникам у закладі освіти облаштували кабінет з 10 ноутбуками, телевізором та проектором. Також добродії надали й п’ять планшетів, акустичну систему, зарядну станцію та багато ігрового матеріалу. Це стало можливим завдяки участі закладу в проєкті, який зорганізували міжнародні благодійні організації, а також за сприяння голови Калуської РВА Жанни Табанець та депутата Калуської міської ради Віктора Бербеця.

  Першим його етапом було створення дружнього простору «SMILE», який передбачав проведення психо-розвантажувальних, соціальних занять для дітей. Пройшовши відбір до другого етапу, освітянам закладу вдалося обладнати цифровий освітній простір. Участь в другому етапі розпочали ще з жовтня минулого року. Тоді було лише кілька ноутбуків. «Тут проводили заняття з урахуванням потреб надолуження освітньої програми та використання різних цікавинок для залучення дітей до процесу, - розповідає Христина Семків, вчителька інформатики. - Навчання були успішним та викликало неабияке зацікавлення у дітей». Тому і було надано благодійниками обладнання в повному обсязі для подальшого його застосування. А використовуватиметься він як під час навчального процесу, так і в позаурочний час. Тут проводитимуть уроки з інформатики. Зможуть ним скористатися й учителі інших предметів.

  "Школа активно бере участь у різних грантових, проєктних програмах, - зазначає директорка Віра Притуляк. – Загалом, це вже четвертий масштабний проєкт, завдяки якому вдається активніше працювати з дітьми, покращилася матеріально-технічна база ліцею. У закладі вже успішно функціонує кімната від Юнісеф, дружній простір «SMILE», в бібліотеці - Media book space, а тепер ще й цифровий освітній простір". Освітній простір створено за підтримки Фонду «Terra des hommes - надання допомоги дітям по всьому світу в рамках реалізації проєкту - покращення доступу до житла, освіти та якісних соціальних послуг для дітей та сімей в Україні».

Інші новини