19o

Чим живе територіальний центр соціального обслуговування Калуської громади у час воєнного стану?

  • 2022.07.28 10:47
    • Соціальна сфера
  • 262
   У відділенні соціальної допомоги станом на 01липня 2022 р. на обліку перебуває 334 одинокі особи, яким надається соціальна послуга догляду вдома 35 соціальними робітниками. Вони є ще й психологами, адже спілкування сьогодні надважливе!
   Відділення денного перебування надає послугу соціальної адаптації особам з інвалідністю та пенсіонерам міста. На обліку у відділенні денного перебування -177 осіб.
   Відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги працює над організацією надання натуральної допомоги тим, хто перебуває на обліку. Працівники ❗творчо підходять до вирішення цих питань, і, окрім використання коштів міського бюджету, налагоджують зв’язки з приватними підприємствами, громадськими організаціями, благодійними фондами тощо. Всього від початку року надано натуральну допомогу у вигляді продуктів харчування та засобів особистої гігієни 1151 особі на загальну суму 287,9 тис. грн., з них з міського бюджету 28,7 тис. грн.
Організовують вітання одиноких підопічних з ювілейними днями народження.
   Окрім того, співпраця з благодійними фондами дає можливість надавати мешканцям територіальної громади❗ безоплатно в прокат технічні засоби реабілітації. Наразі в прокаті 46 засобів реабілітації (милиці, ходунки).
 Самі працівники територіального центру працюють як і в мирний час, маючи ще й додаткові навантаження. За ініціативи трудового колективу на потреби армії вже двічі перерахували одноденний заробіток колективу на загальну суму 30,0 тис. грн. Окрім того двічі закупили м’ясо та виготовили понад 100 банок тушкованки для захисників, закупили смаколиків на суму 4,5 тис. грн.
   А ще активно допомагають розвантажувати та сортувати гуманітарну допомогу з-за кордону, що приходить до громади для захисників та ВПО за потреби роблять це і у вихідні дні.
   22 липня територіальний центр одержав 1,5 тонни масла у ящиках по 25 кг, частину якого передали на заклади, де проживають ВПО, решта роздали підопічним. Окрім працівників територіального центру до роботи долучилися старости громади, які доставили ящики з продуктом односельчанам.
   На сьогодні у відділенні денного перебування продовжується набір пенсіонерів та осіб з інвалідністю на безкоштовні курси комп’ютерної грамотності, проводяться спортивні заходи та заняття з скандинавської ходьби на стадіоні «Хімік». Запрошуються до участі в заходах й внутрішньо переміщені особи.
   Щира подяка людей – найкращий результат такої роботи.

Інші новини