7o

Чи знаєте ви, що таке: булінг, домашнє насильство/гендерно зумовлене насильство?

  • 2023.10.10 14:37
    • Соціальна сфера
    • Запобігання та протидія домашньому насильству
  • 201

Тема насильства на сьогодні є досить актуальна та непроста. Прояви насильства супроводжують людство з давніх-давен. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Ми вже звикли сприймати насильство, як щось неминуче. Але ж прояви насильства порушують права людини, принципи вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться поруч з нами, чи у нас  вдома,  на вулиці, ми можемо зупинити його.

   10 жовтня 2023 року працівниками мобільної бригади соціально-психологічної допомоги та денного центру соціально-психологічної допомоги з кризовими кімнатами, які діють при Калуському міському центрі соціальних служб було проведено тренінгове заняття на тему: «Чи знаєте ви, що таке: булінг, домашнє насильство/гендерно зумовлене насильство?» для студентської молоді Калуського політехнічного коледжу, де присутні мали змогу ознайомитися з поняттям «насильства» та його формами, структурою булінгу, суб’єктами, які працюють у напрямку запобігання та протидії булінгу/домашнього насильства/гендерно зумовленого насильства, отримали рекомендації як запобігати усім формам насильства, навчились розпізнавали «постраждалу особу», «кривдника», а також взяли участь у практичних вправах, які спонукатимуть учасників заходу у пошуку шляхів захисту у небезпечних для них ситуаціях.

  Нагадуємо, що у нашій громаді, за підтримки UNFPA, Уряду CANADA та БФ "Батерфлай" працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги та денний центр з кризовими кімнатами для постраждалих від домашнього насильства. Контактний номер телефону: 0676003146 або за адресою: вул. Героїв України 9а (вул. Пушкіна 9а).

Інші новини