4o

Чи мають право мешканці на отримання житлової субсидії за послугою з постачання електричної енергії (для опалення) у разі відключення від централізованого теплопостачання за власною заявою (якщо не прийнято рішення про відключення цілого багатоквартирного будинку)

  • 2022.09.27 08:13
    • Міська рада консультує
  • 378
   З таким запитанням часто звертаються мешканці нашої громади. Житлові субсидії призначаються за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги і розміром обов’язкового відсотка платежу, установленого відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 р. № 1156 “Про новий розмір витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива у разі надання житлової субсидії”, про що ми вже повідомляли раніше (https://kalushcity.gov.ua/.../hto-maye-pravo-na...).
  ❗Що стосується права споживачів на житлову субсидію для оплати послуг з постачання електричної енергії на індивідуальне опалення, то у заяві про призначення та надання житлової субсидії, форма якої затверджена Постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848, не передбачено послуги саме на індивідуальне опалення з використанням електричних приладів.
  Отже, споживачам буде призначено субсидії на оплату житлово-комунальних послуг у разі якщо є різниця у розмірі плати за такі послуги і розміром обов'язкового відсотка платежу за них.
 ☑️Єдина відмінність - при розрахунку житлових субсидій не враховуватиметься підвищений розмір соціальної норми (30 кВт/кв.м.) у разі використання електроенергії для індивідуального опалення, як це передбачено Постановою КМУ від 6 серпня 2014 р. № 409 "Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування".
Інші новини