11o

Відбулась духовна розмова з калуськими освітянами

  • 2024.09.16 16:43
    • Громада
    • Культура
  • 34

Сьогодні, 16 вересня, освітяни Калуської громади стали учасниками цікавої зустрічі на тему: «Педагог-християнин». Розмову-лекцію на актуальну тему провів запрошений до нашого міста поважний гість – священник, голова Комісії УГКЦ у справах освіти і виховання о. Петро Майба. 

Метою зустрічі з боку організаторів є намагання допомогти у цей важкий час, в час війни знайти моральну підтримку, запас сили і витримки на подолання різноманітних викликів у людей, які чи не найбільше зараз цього потребують. Адже – працюють із дітьми, з молодим поколінням. Це – освітяни. І вони не мають права у своїй роботі на помилку. Бо, як і священники, педагоги формують майбутні особистості і їхні душі. Як і лікарі (учасники попередньої духовної зустрічі) – зцілюють тіло людини.

Почесний гість провів дуже потрібну, цікаву й актуальну лекцію, яка щиро відгукнулася у серцях слухачів та перейшла у жваву дружню бесіду.

 – У час війни, у час тих, далеко не позитивних, змін, ми всі прагнемо і шукаємо захисту, – підсумувала зустріч з о. Петром Майбою заступниця начальниці управління освіти Калуської міської ради Леся Кобзан. – Ми йдемо на порятунок до храму, до священника, до Бога. Вірю, що ця зустріч духовно збагатила наших освітян.

«Педагог-християнин» стала другою лекцією, організованою в рамках традиційної прощі мешканців Калуської громади до Чудотворної ікони Пресвятої Богородиці Гошівської. На черзі – лекція «Політик-християнин»: зустріч депутатів міської ради, працівників виконавчого комітету, громадських активістів з відомим правозахисником, публіцистом, колишнім дисидентом і політв’язнем, філософом Мирославом Мариновичем.

Інші новини