10o

Чергова нарада зі старостами сіл Калуської територіальної громади та керівниками структурних підрозділів міської ради і комунальних підприємств цього разу відбулась у Вістівському окрузі

  • 2023.07.18 22:26
    • Старостинські округи
  • 175
Метою таких спільних виїздів є звіти старост, аналіз ситуації на конкретних територіях, визначення пріоритетності робіт та заходів в сільській місцевості. Тому сьогодні під час зустрічі увага в основному зосередилась на питаннях Вістови та Бабина-Зарічного.

Вістівський староста Василь Хомич прозвітував про свою роботу за попередній рік. Основне, як зазначив староста, села продовжуть розвиватися, незважаючи на складний для нас усіх період. Спільними зусиллями вдалось підремонтувати деякі вулички, тротуар обабіч головної дороги. Значна робота виконана з освітлення сіл.

Та все ж - як і всі села у громаді, люди згуртовано працювали задля допомоги нашим ЗСУ, і ця робота продовжується до тепер. З проблем, на яких акцентував увагу староста, – завершення будівництва системи централізованого водопостачання (3 черги) с. Вістови. Над вирішенням питання працюють служби міської ради. Шкоди в селах наробила і негода, яка була нещодавно.

Стихія спричинила руйнування доріг, підпірної стінки моста, лотків і інші. Ліквідація її наслідків здійснюється коштом місцевого бюджету. На нараду були запрошені керівники гімназії, народних домів та ФАПів. Вони доповнили сільського старосту, розповідаючи про ситуацію в кожному закладі, проблеми, які потребують вирішення. Міський голова Андрій Найда подякував мешканцям округу за їхню роботу, яка є значним внеском у розвиток цілої нашої громади. Загалом на потреби Вістівського старостинського округу з бюджету територіальної громади в минулому році спрямовано понад 10,6 млн грн (7,8 млн грн, якщо не враховувати освітню субвенцію). Доходи від цього округу становили 7,9 млн грн.

Інші новини