7o

На сьогоднішній нараді зі старостами сіл, яка традиційно відбувається в п’ятницю, обговорили низку важливих питань.

  • 2022.05.20 17:00
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 221

З найактуальнішого – організація різнопланової допомоги людям, які приїхали до нас на тимчасове проживання з територій, охоплених війною, та для тих, хто опинився в складних життєвих обставинах.

   Власне з ініціативою щодо об’єднання зусиль для вирішення цих питань прийшли сьогодні до старост громади представники Центру комплексної допомоги постраждалим внаслідок війни, організований громадською організацією «Чисті серця Калуш» (Михайло Найда) та благодійним фондом «Крила підтримки» (Аліна Бігун). Ці організації вже доволі відомі в нашій громаді завдяки своїй волонтерській роботі. А сьогодні вони, об’єднавшись, реалізують проект під кураторством правозахисниці, консультантки Фонду населення ООН, голови ГО «Пані патронеса» Анни Карпеченкової, яка віднедавна стала мешканкою нашої громади.
    Як зауважила Анна Карпеченкова, від тепер люди, які звертаються в Центр за гуманітарною допомогою (продукти харчування, засоби гігієни, одяг тощо), можуть отримати ще й комплексну соціально-психологічну, юридичну та домедичну консультацію від фахівців. І, за задумом цього ж проекту та при співпраці зі старостами сіл, Центр планує надавати комплекс послуг безпосередньо в сільських населених пунктах нашої громади.
   Доречно тут нагадати для мешканців нашої громади та тих, хто тимчасово тут проживає, що Центр працює з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 16:00 год. Можна приходити (м. Калуш, вул. Пушкіна, 9а) або телефонувати ☎️0665440105.

Інші новини