15o

Майже пів тисячі корів молочної голштинської породи утримують у фермерському господарстві на Калущині (ВІДЕО)

  • 2023.10.31 17:02
    • Громада
    • Сільське господарство
    • Медіацентр "КМТ"
    • Трансляції
  • 378

У травні 2023 року на території Калуської МТГ виникло нове агропромислове підприємство «Рідна Земля Агро». У с. Студінка на фермі утримують 424 голови великої рогатої худоби молочної голштинської породи. З них – 200 корів, решта – нетелі й молодняк.

На пайованій землі вирощують зернові і сою для забезпечення комбікормами. Працюють на фермі 14 осіб. Надої становлять близько 30 літрів молока, жирністю до 3,5 %. По 10 тонн молока через день продають на молокозавод, де виготовляють 18 видів продукції: молоко, сири, йогурти, масло. «Все натуральне, без жодних порошків і домішок», - запевняє співвласник компанії Василь Дзундза.

Фермер переконаний: «Незважаючи на важкі часи, потрібно розвиватися. Нещодавно ми закупили в Одесі ще 35 голів ВРХ. Хоча зараз існують певні програми щодо часткового відшкодування вартості придбаних тварин, ми покладаємось, насамперед, на власні спроможності».

Підприємницькі ініціативи Василя Дзундзи однозначно схвалює і підтримує Калуський міський голова Андрій Найда. Оскільки переконаний, що в період війни питання продовольчої безпеки повинно бути пріорітетним. На території громади діє Програма розвитку агропромислового комплексу та підтримки самозабезпечення Калуської МТГ та господарств харчовими продуктами на 2022-2024 роки.

Інші новини