20o

Чарівна й світла українська пісня, де українець, там і пісня є...

  • 2023.07.17 17:15
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 448

         14 липня 2023 у Дитячій точці "СПІЛЬНО", що функціонує на базі Калуського Ліцею N 7, відбувся мистецько-виховний захід патріотичного спрямування " Талант -шоу", метою якого є популяризація народних пісень і музики ,сприяння творчого розвитку дітей - майбутнього нашої країни.

       Спеціаліст дитячої точки " СПІЛЬНО " Мар'яна Чижевська говорила про музику , що є мовою, котру розуміють всі, знаходять в ній натхнення і сили, а також розповіла народну легенду про дівчину - Україну, яка отримала неоціненний дар, що прославив її на цілий світ - пісню…

Запрошений гість - працівник ПК " Мінерал", музикант Іван Воробець розповів дітям  цікаві факти про музичні інструменти, провів вікторину " Вгадай інструмент за звучанням", а також віртуозно граючи на акордеоні, виконав разом з присутніми дітьми та їх батьками всім відомі пісні : " Ой, у лузі червона калина", "Стефанія", "Гуляли, гуляли"... Приємна і жвава атмосфера панувала на заході. 

Талановиті учасники: баяніст - Дмитро Кашівський та бандуристки - сестри Соломія та Софія Василів, спеціаліст точки Христина Романів, зачарували виконанням музичних творів. Волонтер Лілія Бабій  провела вікторину " Вгадай мелодію " та разом із спеціалістами дитячої точки Уляною Пасемко та Василиною Кашівською  інші рухливі  ігри... Окрема подяка місцевому координатору Проєкту Галині Дидич за ідею та організацію даного дійства. 

     Сподіваємося на такі цікаві активні зустрічі у дитячій точці “СПІЛЬНО” в майбутньому!

Проєкт #СПІЛЬНОСоціальніПослуги впроваджується  Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF Ukraine  та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять:Українська мережа за права дитини , Partnership for Every Child / Кожній дитині, СОС Дитячі Містечка Україна, ГО "Соціальна Синергія", Громадська організація "Дніпровська ліга соціальних працівників", Громадська організація «Всеукраїнська організація "Клас"».

Інші новини