15o

Чадний ГАЗ - "тихий вбивця"

  • 2021.02.11 11:13
    • Служба 101 інформує
  • 306

Сніг– це справжня радість для дітлахів, але для дорослих він нерідко стає джерелом головного болю. Особливо він докучає автомобілістам, перетворюючи рух на дорогах у справжню муку. А іноді сніг навіть таїть в собі смертельну небезпеку!

Так, в американському Нью-Джерсі стався жахливий випадок. Мама і двоє маленьких дітей у віці 1 року і 3 років задихнулися в машині, поки глава сімейства очищав автомобіль від снігу.

Ніхто не звернув уваги на те, що вихлопна труба виявилася в заметі. Мама не хотіла мерзнути на вулиці, тому сіла разом з дітьми в машину, двигун якої працював на холостих обертах.

Протягом декількох хвилин, поки батько орудував лопатою, вся його сім’я загинула від чадного газу.

Монооксид вуглецю недарма називають в народі «тихим вбивцею». Адже у цього отруйного газу немає запаху. Люди не відчувають небезпеки і просто засинають, щоб вже ніколи не прокинутися. На жаль, такі випадки аж ніяк не рідкісні. Десятки людей гинуть щорічно через необережність!

Ми закликаємо вас бути обережними! Попередьте своїх рідних та друзів, що перед запуском автомобіля потрібно завжди перевіряти, чи не перешкоджає що-небудь відведенню газів з вихлопної труби. Це може вберегти ваше і їхнє життя!

 

Інші новини