17o

Для допомоги військовослужбовцям та соціального захисту їх сімей на 2023 рік у бюджеті Калуської громади передбачено понад 30 млн гривень

  • 2023.07.26 15:27
    • Громада
  • 528

Підтримка військовослужбовців та їх родин у Калуській громаді здійснюється комплексно: від матеріально-технічного забезпечення нашого калуського підрозділу батальйону ТрО - до допомоги сім’ям учасників бойових дій, лікування, надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг тощо. Детальна інформація подана на слайдах за 2023 рік станом на липень. 

За Програмою проведення заходів територіальної оборони щодо формування підрозділу та штабу району територіальної оборони на потреби ТрО на поточний рік передбачено 6 633 800 грн. За зверненнями командира військової частини станом на 25 липня придбано необхідні матеріально-технічні засоби на суму 3 447 100 гривень, зокрема: прально-сушильний комплекс, генератори, старлінки, квадрокоптери з тепловізорами, комп’ютерна техніка, шини, акумулятори, зарядні станції, тактичні ліхтарі, пальне, маршрутизатори, комплект зварювальної апаратури, здійснювався ремонт автівок та ін.

Окремо проводяться видатки з Програми соціального захисту населення. Виплачуються: 

-одноразові грошові допомоги сім’ям загиблих, померлих Захисників, зниклих безвісти. Всього вже надано допомоги на суму 2 750 000 грн;

-на спорудження надгробків на могилах полеглих Захисників надано допомогу сім’ям у сумі 1 000 000 грн;

- на лікування поранених спрямовано 936 000 грн;

- учасникам АТО/ООС – 45 000 грн;

- щомісячно виплачується допомога сім’ям загиблих (зниклих безвісти) Захисників. Вже виділено 539 100 грн;

- надано пільги з оплати житлово-комунальних послуг та послуг зв’язку на суму 486 5000 грн.

Здійснюється пільгове медикаментозне забезпечення, безоплатне проведення обстежень на МРТ, стаціонарне лікування військовослужбовців. За І півріччя сума допомоги складає 977 600 грн.

Профінансовано оздоровлення та відпочинок дітей військовослужбовців, безоплатне відвідування басейну «Посейдон», 50-відсоткова знижка плати за навчання у Калуській музичній школі на суму 549 900 грн.

Діти учасників бойових дій безоплатно харчуються у садочках та школах. За І півріччя 2023 року витрати склали 946 600 грн.

Профінансовано організацію соціально-реабілітаційних заходів, які проводять працівники центру соціальних служб на суму 3 200 грн.

Надається фінансова допомога на покращення матеріально-технічного стану патрульній роті Національної гвардії України та військовій частині, Калуським відділам СБУ, поліції, ДСНС та Калуському РТЦК та СП. 

Для добровольчого формування територіальної громади закуплено обмундирування, взуття, оргтехніку.

Щодо наших військовослужбовців калуського підрозділу ТрО при зверненнях командування фінансування буде збільшено. Наразі за потребами наших захисників профінансовано трохи більше 50% від загальної суми.

Інші новини