16o

Триває процес складання проєкту бюджету Калуської міської територіальної громади на 2024 рік

  • 2023.10.19 17:06
    • Громада
  • 252

    Згідно із розпорядженням міського голови від 24.08.2023 № 184-р «Про заходи щодо складання проєкту бюджету Калуської міської територіальної громади на 2024 рік» зараз проводяться погоджувальні наради щодо основних підходів та показників бюджету на 2024 рік, узгоджуються обсяги коштів, необхідних для досягнення цілей державної політики відповідно до реальних можливостей ресурсної частини бюджету.

  При підготовці бюджетних запитів на 2024 рік потрібно забезпечити дотримання кількісних та вартісних показників, які впливають на розрахунковий обсяг видатків, а також – забезпечити оптимізацію витрат бюджетних коштів шляхом виключення непріоритетних та неефективних витрат, насамперед тих, що не забезпечують виконання основних функцій і завдань відповідних головних розпорядників.

  Бюджетні запити погоджують заступники міського голови згідно з розподілом функціональних обов’язків.

   Тривають слухання пропозицій бюджетних установ. Зокрема, 18-19 жовтня опрацьовано пропозиції керівників загальноосвітніх навчальних закладів, управління з надзвичайних ситуацій, структур соціального захисту. На 20 жовтня заплановано розгляд проєктів від очільників закладів дошкільної освіти. До 31 жовтня буде проведено аналіз бюджетних запитів на 2024 рік. Підготовку проекту рішення про бюджет Калуської міської територіальної громади на 2024 рік і матеріалів, передбачених статтею 76 Бюджетного кодексу України, та подання його виконавчому комітету міської ради буде здійснено до 14 листопада. До 1 грудня буде направлено проєкт бюджету громади на наступний рік на розгляд Калуської міської ради. Упродовж грудня триватиме його обговорення. Ухвалити рішення про його прийняття повинні не пізніше 25 грудня.

Інші новини