28o

Будуємо світ без насильства

  • 2023.02.27 14:36
    • Соціальна сфера
  • 326

Існує широко розповсюджений міф, що насильство в родинах – проблема лише неблагополучних родин, і майже завжди домашнє насильство пов’язують з пияцтвом і бідністю. Однак, у своїй роботі спеціалісти Калуського міського центру соціальних служб переконані, що це зовсім не так. Насильство властиве всім соціальним групам і не залежить від економічного становища родини загалом.

  Згідно спостережень домашнє насильство часто виникає в сім’ях, де проживають декілька дорослих осіб чи сімей під одним дахом. Спільний побут, домашні обов’язки, спільне користування кухнею, ванною кімнатою та санвузлом, час приготування їжі, використання спільних електричних приладів спричиняє непорозуміння та конфліктні ситуації. Для початку порада:  розділити побут, створити графік відвідин чи користувань або ж роз’їжджатись.

  Не треба миритися з принизливим і жорстоким поводженням чи боятися говорити про це. Не слід вдавати, що нічого не відбувається, і надіятися, що все  минеться. Варто докласти максимум зусиль, щоб вирватися із замкненого кола, а тим, хто поруч, – родичам, друзям, сусідам – треба простягнути руку допомоги, бо коли мова йде про домашнє насильство, мовчання означає співучасть. Нагадуємо, що за соціально- психологічною допомогою, консультацією  та підтримкою можна звернутися до спеціалістів Калуського міського центру соціальних служб (вул. Пушкіна 9а) або ж до спеціалістів мобільної бригади соціально- психологічної допомоги (контактний телефон 0676003146), яка діє за підтримки UNFPA, Уряду CANADA, БФ «Батерфлай».

Інші новини