8o

Бій восьми рук. У Калуші - змагання із тайського боксу

  • 2023.10.21 17:39
    • Спорт
  • 206

Сьогодні у Калуші триває Відкритий кубок Івано-Франківської області із таїландського боксу.

   На змагання зголосилися спортсмени із Чернівців, Вінниці, Тернополя, Івано-Франківська, Львова і, звичайно ж, Калуша. Це – майже сто учасників віком від 6 до 23 років. Відкритий кубок Івано-Франківської області – ініціатива спортивного клубу «Торнадо».

   Тривалий час активісти клубу розвивали цей вид спорту у місті і кілька років тому започаткували ці змагання. Однак, цьогоріч їхню ініціативу продовжила дитячо-юнацька спортивна школа Калуської міської ради. Адже на базі навчального закладу із вересня запрацювало відділення тайського боксу.

  Оскільки у громаді триває триденна жалоба за полеглими Захисниками, то пам'ять Героїв пошанували хвилиною мовчання. До присутніх звернулися секретар Калуської міської ради Віктор Гільтайчук, директорка ДЮСШ Калуської міської ради Мар'яна Квятковська і голова Івано-Франківської обласної організації федерації таїландського боксу Михайло Іванишин.

   Популярність цього виду спорту у громаді – зростає. - Тайський бокс, як і класичний, - це рингова дисципліна. Але більш видовищна. Якщо, наприклад, у класичному боксі працюють тільки руками, то у тайському дозволено працювати ногами, колінами, ліктями. Можна сказати, це "бій восьми рук": руки, ноги, коліна і лікті, каже тренер-викладач ДЮСШ Калуської міської ради Денис Бухтарьов.

   Калуська команда – це 40 спортсменів різного віку, із яких 25 уперше виступають на змаганнях. Для наймолодших дітей проводяться матчеві зустрічі. До офіційних змагань долучені уже старші спортсмени. Для безпеки найменших учасників одягають у захисне спорядження: жилети, накладки на ноги і лікті, шоломи. - У 2019 році змінено правила: заборонили удари у голову для дітей до 12-и років.

   Це зробили якраз із метою зменшити травматичність. Тому ми стараємось «відпрацьовувати» по корпусу і ногах, - каже Денис Бухтарьов. П’ять представників цього виду спорту у громаді мають розряд «Кандидат у майстри спорту України».

   Є серйозні підстави очікувати, що найближчим часом хтось захистить і звання «Майстер спорту». А з понеділка троє спортсменів із громади вирушають на чемпіонат світу в Італію. Переможців відкритого кубка області чекають медалі відповідних рівнів і грамоти. Кубки отримають найсильніші команди.

   Окремо відзначать учасників за кращу техніку і жагу до перемоги.

  Гартуймо тіло і дух!

Інші новини