22o

БОЙОВЕ ЗНАМЕНО У ПОДАРУНОК, ЗМІНИ У СКЛАДІ ДЕПКОРПУСУ, НОВА ОПЦІЯ У ЦНАПІ

  • 2024.05.30 16:29
    • Громада
  • 81

ЗАВЕРШИЛАСЯ 66-А СЕСІЯ КАЛУСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Відбулося пленарне засідання чергової 66-ї сесії Калуської міської ради восьмого демократичного скликання.На початку засідання міський голова Андрій Найда вручив 21 грамоту за активну волонтерську діяльність активним і небайдужим мешканцям громади, які постійно працюють на допомогу Українському війську.
Вісімнадцять нагород вручили працівникам комунальних підприємств «Калушавтодор», «Калуська енергетична компанія», «Міськсвітло» за активну участь у будівництві військових інженерно-технічних та фортифікаційних споруд.
Нагороду за здобуте ІІІ місце у змаганнях з бадмінтону, що проходили у рамках благодійної спортивно-патріотичної акції до Дня Героїв «Місцеве самоврядування Прикарпаття — 3бройним Силам України», отримала депутатка Ольга Білецька.
Подякою Івано-Франківської обласної ради за участь у цій благодійній акції нагороджено депутатський корпус Калуської міської ради.
Бойовий прапор легіону «Свобода» вручив на подяку за системну підтримку депутат Івано-Франківської обласної ради, військовослужбовець Михайло Іваночко.
Склала присягу і заступила до виконання обов’язків депутатка Галина Добровольська, заступниця директора Калуського фахового коледжу економіки, права та інформаційних технологій. У міській раді вона працюватиме у складі комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики. Галина Добровольська увійшла до складу фракції «Удар», яка у міській раді відтепер нараховує три особи.
У «Різному» виступали депутати Іван Мазурик, Святослав Федоришин, Юрій Погиайко, Ольга Сікора, Володимир Полицький, Сергій Шрамко.
У Калуському Центрі надання адміністративних послуг запрацює віддалене робоче місце адміністратора. Для цієї роботи ЦНАП отримав автоматизований комплекс «Мобільний кейс»: ноутбук, сканер, принтер, веб-камера. Калуська громада — одна із восьми громад Прикарпаття, які отримали таку техніку від ПРООН в Україні за підтримки Уряду Великої Британії, у рамках проєкту «Посилення стійкості громад в регіонах України». Кейсом можуть скористатися люди, які мають проблеми із пересуванням.
Більш детально, хто і яким чином може нею скористатися — тут: https://kalushcity.golos.net.ua/?p=proekty_rishen...
Депутати схвалили виділення коштів субвенції у сумі 2,047 млн гривень із програми підтримки ЗСУ, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України на потреби п’яти військових частин. Лише за цієї програмою з початку року виділено 5,345 млн гривень. Окремим рішенням спрямують субвенцію у сумі 134,6 тис. гривень на потреби військовослужбовців Національної гвардії України.
Від початку 2024 року ухвалено надання коштів на потреби 19-и військових частин у сумі 10,486 млн. гривень.
Калуська міська рада звернеться до Івано-Франківської обласної ради і Кабінету Міністрів України щодо вжиття заходів із забезпечення безпеки дорожнього руху у с. Голинь Калуської МТГ на автомобільній дорозі національного значення Н-10 «Стрий-Мамалига».
Дорога поділяє Голинь на дві частини. У центральній частині села на вул. 600-річчя Голиня розташовані автобусні зупинки та пішохідний перехід. На даній ділянці дороги дуже часто трапляються дорожньо-транспортні пригоди та створюються аварійні ситуації за участі пішоходів та транспортних засобів.
— За останні два роки ми, зокрема, й від імені міського голови неодноразово звертались у Службу автомобільних доріг, Національну поліцію, щоб вирішити проблему, — зазначив начальник управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради Тарас Фіцак. — За останні три на цьому відтинку дороги трапилось 16 ДТП, в яких постраждали 18 осіб. Із них 12 легко травмовані, 4 – тяжко травмовані. Дві людини померли. Це є достатньою підставою для того, щоб на цьому місці встановили камеру.
Також депутати заслухали звіт про виконання бюджету громади за перший квартал 2024 року, а також внесли ряд змін у кошторис громади.
Затвердили інвестиційні програми у сфері водопостачання і водовідведення, а також централізованого теплопостачання комунального підприємства «Калуська енергетична Компанія».
Більше про доцільність прийняття цих програм — тут: https://kalushcity.gov.ua/.../investicijna-programa-sho...

Депутати також погодили перейменування вулиці правди у селі Боднарів. Вулиця носитиме ім’я полеглого у російсько-українській війні мешканця села Василя Дрогомирецького.

Іншими питаннями розглянули ряд майнових, організаційних, земельних, господарських питань.

Інші новини