9o

З ініціативи міського голови Андрія Найди наради зі старостами сільських територій, які звично відбувалися щоп’ятниці в приміщенні виконавчого комітету, відсьогодні будуть виїзними

  • 2021.11.12 15:52
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 417
 «Минає рік наших повноважень, – сказав міський голова, – і прийшов час підбивати перші підсумки нашої спільної роботи в кожному населеному пункті».
     Першим старостинським округом, куди з робочим візитом прибули міський голова зі своїми заступниками та керівниками структурних підрозділів став Боднарів.
Нарада розпочалася з загального аналізу ситуації в селі. Андрій Найда з цього приводу зазначив: «Щоб відповісти на питання про те, скільки і що саме нам вдалося зробити в Боднарівській громаді, треба мати розуміння з яким ресурсом жило село до приєднання до Калуської міської громади. З офіційною інформацією, яка є доступною, доходи загального фонду бюджету села Боднарів становили  3 956,0 тис. грн. (без ПДФО – 2 797,2 тис.грн.). Звісно, що в цьому році, якщо б не відбулася адміністративно-територіальна реформа, бюджет Боднарова б зріс, але не суттєво. Адже бюджетоутворюючих підприємств тут не додалося, і не зросла кількість підприємців.
     А в умовах життєдіяльності новоутвореної Калуської громади на Боднарівський старостинський округ вдалося спрямувати значний фінансовий ресурс. За різними напрямками він становить в цьому році 16 101,0  тис. грн.». (детально – у доданому файлі).
В ході наради про стан справ у Боднарівському ліцеї, дитячому садочку «Льонок» доповідали керівники закладів. З приємністю зазначали, що загалом ситуація в освітньому процесі покращилася. Зокрема відзначили добре налагоджене гаряче харчування дітей, придбання інвентаря тощо.
Керівники структурних підрозділів доповіли про виконані вже роботи.
      Староста Боднарова Олег Дрогомирецький окреслив пріоритетні напрямки, які важливі для громади, і над реалізацією яких триває робота. Це, насамперед, завершення будівництва нової школи, реконструкція очисних споруд, перевід ФАП в лікарську амбулаторію та створення індустріального парку.
Міський голова Андрій Найда в свою чергу зазначив, що міською владою подані всі документи на завершення будівництва школи з Державного Фонду регіонального розвитку, і є надія, що в наступному році процес піде.
     Стосовно індустріального парку – міська рада затвердила  вже його концепцію. Щодо амбулаторії, то відповідний проект виготовлений.
      За результатами наради міським головою Андрієм Найдою і його першим заступником Мирославом Тихим надані протокольні доручення керівникам виконавчих органів.
Інші новини