19o

Старостинська нарада відбулась у Боднарові

  • 2023.07.26 09:15
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 150

25 липня старостинська нарада відбулася с. Боднарів.

На порядку денному – важливі питання життєдіяльності цього села. Староста Олег Дрогомирецький розповів про те, як боднарівчани вже другий рік поспіль злагоджено працюють на допомогу нашим ЗСУ. І ця робота справді заслуговує на увагу, адже їм вдалося за час війни заснувати благодійний фонд та закумулювати значний ресурс різноманітного спорядження, провіанту, автівок, обладнання і передати на потреби нашим захисникам. Не багато, та все ж вдалось за попередній рік лагодити дороги. Поліпшилась ситуація з вуличним освітленням. Про ситуацію у сферах освіти, культури, охорони здоров’я розповідали керівники відповідних закладів та установ. З головних досягнень на сьогодні — це рішення про відкриття в Боднарові філії Голинської школи мистецтв, залучення благодійних коштів на ремонт будівлі для проживання ВПО.

А головною проблемою для боднарівчан залишається все ж пристосовані приміщення школи, які в силу обставин наразі не мають альтернативи. Вже на найближчому засіданні міської ради планується ухвалення рішення про виділення коштів на облаштування внутрішніх санвузлів у школі. А відповідні роботи плануються завершити до початку нового навчального року.

Після наради з активом села міський голова Андрій Найда відвідав прихисток, який вже невдовзі відчинить свої двері для своїх мешканців, оглянули приміщення ліцею, укриття в садочку. Водночас вдалось поспілкуватися з мешканцями Боднарова про те, що їх хвилює насамперед. Щодо доходів й видатків Боднарівського старостинського округу. Загалом на його потреби з бюджету територіальної громади минулого року за всіма напрямками спрямовано понад 14,7 млн грн (6,6 млн грн власних коштів, якщо не враховувати освітню субвенцію). Доходи від цього округу становили 1,8 млн грн

Інші новини