16o

Благоустрій територій та безпечне проживання мешканців громади завжди на порядку денному

  • 2022.06.01 17:55
    • Громада
  • 278

????Благоустрій територій та безпечне проживання мешканців громади завжди на порядку денному. Одне з таких питань - регулювання чисельності ????бродячих і бездомних тварин на території громади задля уникнення травмування людей від укусів такими тваринами.

Вже кілька років поспіль безпритульними тваринами у нашій громаді опікуються активісти (волонтери), а з місцевого бюджету виділялись і виділяються кошти на відлов і стерилізацію таких тварин та, частково, - на їх утримання в притулку, що на вулиці Чорновола.

☑️ Так у 2020 році за рахунок бюджету громади було простерилізовано 355 тварин на суму 246,54 тис.грн., а у☑️ 2021 році – 492 тварини на суму 348,8 тис.грн. та ще 69,934 тис.грн. – на утримання притулку.

☑️Вже на 2022 рік для цих цілей в Програмі капітального ремонту та утримання об’єктів благоустрою і дорожньо-мостового господарства на 2022-2024 роки було передбачено 500 тис.грн. – на утримання притулку (закупівля та підготовка їжі 200 тваринам, утримання території – 2700 кв.м.), а на відлов і стерилізацію тварин - 350 тис.грн. У березні цього року було укладено відповідні договори з переможцями відкритих торгів на послуги:

- З утримання безпритульних тварин у притулку - з ГО «Дім Сірка» м.Калуш на суму 449,993 тис.грн.

- З ветеринарно-санітарного обслуговування тварин – з ФОП Головчак Н.І. на суму 349,950 тис.грн.

Незважаючи на те, що через воєнний стан, відповідно до рішення Уряду України, кошти по вищевказаному договору поки що не можуть бути проплачені, ⚠️члени ГО «Дім Сірка» роблять усе можливе, щоб у нашій громаді було менше безпритульних тварин та мешканці могли безпечно ходити вулицями міста – вишукують благодійників за межами України, в тому числі і через соціальні мережі, шукають бажаючих прихистити у себе таких тварин, доглядають і готують тваринам їжу, лікують травмованих та хворих тварин.

Як повідомила голова організації Леся Кошелєва – цього року велику допомогу притулку надали польські друзі, які привезли чимало кормів, забрали значну кількість хворих (травмованих) тварин та цуценят. Також завдяки іноземним благодійникам у притулку ведеться монтаж нових вольєрів на заміну старих, що не підлягають ремонту. В планах і бажаннях активістів оновити усі вольєри.

Активісти ГО «Дім Сірка» закликають мешканців громади ➡️не покидати своїх домашніх тварин на вулиці, якщо з об’єктивних причин немає можливості їх надалі утримувати або ж забрати з собою при потребі переїзду в інше місце проживання;

➡️при виявленні безпритульних тварин, які є небезпечними для оточуючих і проявляють агресивність, створюючи загрозу безпеці людей, телефонувати за контактними телефонами активістів:

0669653704 – Оксана; 0665927580 – Ірина та 0950967926 – Леся.

Сторінка ГО «Дім Сірка» в соціальній мережі Facebook - https://www.facebook.com/DimSirkaKalush.

+5
651
Охоплено людей
17
Взаємодія
Просувати допис
5
Інші новини