29o

Благодійний фонд «Місто Добра» інформує:

  • 2024.07.08 10:08
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 50

Місто Добра – це міжнародний кризовий центр матері та дитини, розташований в м.Чернівці за адресою вул. Річна,10. Наш притулок є найбільшим в Україні і наразі не має аналогів. Головна місія – зберегти дитину в сім’ї. Через війну, яка триває в Україні, ми приймаємо родини, які втратили домівку. У нашому шелтері  мешкають сім’ї  з окупованих територій та територій, які перебувають під постійними обстрілами.

Зараз у Місті Добра проживає близько 300 людей. Серед них – діти позбавлені батьківського піклування, мами з дітьми, які потерпали від домашнього насильства, та сім’ї, які вимушено покинули свої домівки через війну.

    З огляду на важливість нашої місії зберегти дитину в сім’ї, ми створюємо всі належні умови для мам, щоб  вони мали змогу само розвиватися та забезпечувати своїм дітям світле майбутнє. Саме тому ми запускаємо освітній проект від Міста Добра  - Академія «Мама шиє». Метою проєкту  є навчити мам шити, щоб вони могли влаштуватися  на роботу або відкрити власну справу і працювати з дому. Це дозволить жінкам забезпечувати себе і своїх дітей, сприяти їхній фінансовій незалежності та покращенню якості життя.

   Проєкт орієнтований на жінок, які опинилися в складних життєвих обставинах, зокрема на одиноких мам, жінок, які виховують дітей з інвалідністю, випускниць інтернатів та жінок з інвалідністю. Ми прагнемо підтримати тих, хто найбільше потребує допомоги і можливості для розвитку. Під час участі у проекті мами здобувають нову професію – вчаться шити. Це дозволить їм згодом знайти роботу або відкрити власну справу, працюючи з дому. Таким чином, жінки зможуть забезпечити себе і своїх дітей, що сприятиме їхній фінансовій  незалежності та покращенню якості життя.

  Поки мами займаються навчанням, їхні діти можуть пройти реабілітацію, отримати необхідну підтримку та догляд. Проєкт повністю забезпечує учасниць всіма необхідними матеріалами та обладнанням для навчання. Крім того, ми надаємо можливість безкоштовного проживання в Місті Добра, де учасниці можуть знайти тимчасовий притулок і безпеку. Протягом навчання за дітьми буде здійснюватися кваліфікований догляд, що дозволить мамам зосередитися на здобутті нових знань  і навичок.

  Проєкт розпочнеться 15 липня  2024 року і триватиме 12 місяців. Тривалість навчання одного потоку  складає 3 місяці.

 

Інші новини