14o

Благодійна коляда. Мюзикл «Ніч перед Різдвом» поставив театральний колектив із Боднарова

  • 2023.12.18 11:34
    • Громада
    • Культура
    • Старостинські округи
  • 188
Майже три місяці актори із Боднарова готували різдвяну постановку.
   Учора, 17 грудня, у народному домі села Боднарів відбулася прем’єра мюзиклу «Ніч перед Різдвом» місцевого театрального колективу, що діє на базі Народного дому.
  Прем’єра вистави стала справжньою подією для боднарівської громади.
   — На сцену вийшли 19 неймовірних акторів-аматорів. Також ми залучили 11 колядників і 30 учасників хореографічного відділення Голинської школи мистецтв. Це місцеві дітки, які займаються у віддалених класах школи, що з осені працюють на базі нашого Народного дому, — розповідає художня керівниця Народного дому села Боднарів Надія Пукіш. — Для реалізації задуму згуртувалися усією громадою. Декорації нам виготовив учитель трудового навчання Боднарівського ліцею Зіновій Луцький, фотозони і декорації для Зимової Королеви — Іванна і Адріана Іванічек, Марія Дрогомирецька. Світло надало управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради. Зізнаюся: і актори, і глядачі, і я особисто й досі під враженнями від теплого вечора, повного наших, українських, традицій, колядок, доброти.
  Насамкінець присутні разом подякували нашим Захисникам, разом виконали пісню «За Україну, за її волю» і колядку «Нова радість стала».
Виступ мав і благодійну мету: вдалося зібрати 49 443 гривні і 150 доларів США. Гроші передадуть односельчанину Андрію Бойчуку, який на війні втратив ногу і потребує протезування.
  Не втримують емоцій від вечора і присутні мешканці Боднарова.
  — Дуже гарно! Велика праця вінчається успіхом! Кожна постановка вистави — неймовірна та по-своєму особлива. Ідеї за ідеями і народжується щось цікаве, нове. Всі актори — талановиті особистості. Щиро дякуємо за гарний та приємний зимовий вечір. Море позитивних емоцій для глядачів та велика поміч для нашого воїна Андрія, — написала відгук у соціальній мережі присутня на вечорі Іванна Іванічек.
  Театральний колектив Народного дому села Боднарова під керівництвом Надії Пукіш — молодий колектив, заснований рік тому.
  Активні мешканці села уже долучилися до театралізованої «Хресної дороги». Різдвяна постановка – логічне продовження діяльності цього художнього колективу.
  Згуртовують, допомагають, навчають: невелика громада робить велику справу!
Інші новини