20o

Відбувся благодійний психологічний фестиваль «Разом з тобою»

  • 2023.11.06 14:15
    • Громада
    • Соціальна сфера
    • Освіта
  • 132

   Недільний день, 5 листопада, був особливим для понад 100 мешканок громади та гостей.

  Щоб долучитися до благодійництва, у Калуш приїхали жителі й з інших громад.

  Фестиваль, який передбачав благодійний ярмарок та майстер-класи, організувала група психологів та волонтерів. «На проведення благодійного психологічного фестивалю «Разом з тобою» надихнув арттерапевтичний захід «Жінка Берегиня», що відбувся у м. Львові, на якому я була співорганізатором, - ділиться психологиня Оксана Кулик.

  «Наш фестиваль мав дві мети: найперше – благодійну, другу – підтримати психологічно наших мешканців», - зазначає одна з організаторок Надія Шлемкевич.

  Учасники заходу мали змогу на свій розсуд обрати майстер-клас чи воркшоп: «Малюнок на воді», «Соляна магія», «Малюнок кавою», «Солодка флористика», написання інтер’єрної картини, а також психологічні вправи та ігри. Їх проводили досвідчені психологині Оксана Кулик, Любов Василів, Тетяна Кутинська, Наталія Капущак, Надія Шлемкевич, Іванна Гочак, Ірина Мельник, мисткиня Ліля Бучак.

  До благодійного ярмарку долучилися волонтерки-майстрині зі своїми виробами: «Студія машинної вишивки» Христини Яшиної, Український бренд «Плануй мрії» Владислава Кулик, «Свічки з бджолиного воску та натуральної вощини. Вироби з гіпсу» (Ольга Музика), Вироби вихованців гуртків відділу образотворчого і декоративно- прикладного мистецтва Центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді (керівники гуртків Марта Воробель та Оксана Знак), «Творча домашня майстерня» (вироби з бісеру, гіпсу, вишиті ялинкові прикраси, Уляна Піц). Були й смаколики - домашня випічка, пастила, сухофрукти від волонтерок Оксани Синяк, Тетяни Мельник, Зоряни Дяків, Наталії Дзями, Діани Гринів, а також і від крамниці «Наш край», та «Матусиної пекарні».

  Завдяки їм було зібрано 10 тис. гривень. А загальна сума отриманих коштів – 32 270 гривень. Як зазначає волонтерка Олена Лазоришин, кошти будуть спрямовані на укомплектування аптечок військовослужбовцям. Насамперед закуплять турнікети СІЧ, оклюзійні наліпки HyFinVent і ізраїльські бандажі (кровоспинні) - основу тактичної аптечки.

Інші новини